JOŠ JEDAN PROSVJED U NAJAVI Protivnici uvođenja covid potvrda sutra se okupljaju i na Trgu žrtava fašizma

Proteklih nekoliko dana, otkako je na snagu stupila Odluka o obaveznom uvođenju covid potvrda u državne i javne institucije, protivnici uvođenja potvrda prosvjeduju na Markovom trgu. Kako su na prethodnim prosvjedima istaknuli, ove subote”, u 16 sati okuplja se cijela Hrvatska, zajedno za slobodu. Krećemo sa dva pravca, jedan je s Trga Francuske republike, a drugi s Trga žrtava fašizma. Spajamo se na Trgu bana Jelačića. Tko želi biti u tihoj bijeloj koloni bit će na Trgu Francuske republike, a drugi će biti na Trgu žrtava fašizma. Mislili smo da je gotovo s trgovima žrtava fašizma, ali možda smo se prevarili”, poručili su ispred zgrade Vlade.

Foto: Pixsell

Nosili su i transparente “Želimo slobodu govora i slobodu izbora”, i “Ne želimo podjelu na cijepljene i necijepljene”, a neki su došli i lampionima i svijećama u rukama. Između ostaloga, čuli su se i uzvici “Beroša na robiju, Beroša na robiju!”, kao i “Plenkoviću odlazi”.

Foto: Pixsell

Nekoliko udruga je krenulo u prosvjedovanje pa tako i Vigilare. Oni su posjećivali Markov trg u predvečerje, te molili krunice i nosili lampione. Kako su tada rekli, lampioni predstavljaju svjetlost u tami. Nešto glasnija bila je Inicijativa za prava i slobode, a ispred koje je nastupio i Andrija Klarić na prosvjedu prošlog ponedjeljka. Tada je poručio da “jepivo pretvara ljude u asimptomatske širitelje zaraze, a razlika između cijepljenih i necijepljenih je minimalna”, pročitao je Klarić ono što je rekao da su ga zamolili liječnici iza inicijative Hipokrat.

Policija upozorava

Policijska uprava zagrebačka danas je na svojim mrežnim stranicama objavila kako će skup koji se najavljuje na društvenim mrežama, sukladno zakonskim ovlastima, snimati i audio i vizualno.

Foto: Reddit

Iz Policije napominju i da će snimati prosvjed koji će se kretati trasama Trg žrtava fašizma, Trg Francuske Republike, Trg kralja Tomislava i Trg bana Josipa Jelačića. Također, napominju u Policiji, i da je skup – neprijavljen!

Komentari