Još jedan Nevistić zaposlen u Gradu Zagrebu: evo što su nam rekli o spornom natječaju

FOTO: Screenshot / YouTube

“Tko pije, a tko plaća?”

Nakon što je početkom ove godine javnost šokirala vijest o broju Nevistića zaposlenih u Gradu Zagrebu, po svemu sudeći, taj broj ipak nije bio konačan.

Podsjetimo, u gradskim uredima zaposleno je čak sedmero članova uže obitelji Zorana Nevistića, pročelnika službe za mjesnu samoupravu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Naime, svi članovi obitelji Nevistić, osim nećaka Frane, zaposleni su na višim, uredskim pozicijama. Tako Zoranova supruga Snježana radi u Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada kao voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja. Stariji sin Ante zaposlen je u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kao viši stručni savjetnik. Mlađi sin Filip nedavno je prošao na natječaju za višeg stručnog suradnika u Uredu za javnu nabavu. Iva, Zoranova snaha i Antina žena, viša je stručna referentica za promicanje zdravlja u Gradskom uredu za zdravstvo, dok je Zoranova šogorica Roža viša je stručna referentica za rad gradske četvrti i mjesnih odbora u Službi za mjesnu samoupravu.[/box]

Još jedan Nevistić

No, priča o najangažiranoj obitelji u Zagrebu ovdje ne staje. Naime, skupini od sedmero članova svoje obitelji koji plaću primaju iz gradskog proračuna, pridružila se i osma članica – Martina Nevistić.

Podsjetimo, odlukom Grada Zagreba Zagrebački plesni centar pripojen je ZKM-u, što je izazvalo revolt plesne zajednice. Organizirane su brojne prosvjedne akcije, peticiju je potpisalo više od 2500 ljudi, a zatražene su i ostavke ravnateljice ZKM-a i zagrebačkog gradonačelnika. Grad Zagreb nije uzeo u obzir zahtjeve plesne zajednice te je tako Plesni centar ostao bez autonomije, a svi natječaji odvijaju se preko ZKM – a.

Putem natječaja raspisanog na stranicama Zagrebačkog kazališta mladih, koji je trajao od 5. do 13. listopada, za ravnateljicu Zagrebačkog plesnog centra, odnosno voditeljicu plesnog programa ZKM – a, izabrana je Martina Nevistić.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest činjenica da je Nevistić na ovu poziciju imenovana još koncem 2016., bez javnog natječaja, kako su u siječnju 2017. plesači ovog centra otkrili Jutarnjem.

“Moje imenovanje bilo je legitimno. Imam normalan ugovor, a posao sam dobila zbog svoje stručnosti. Moja biografija govori dovoljno o meni”, rekla je tada Martina Nevistić za Jutarnji, u jeku afere svoje obitelji.

Kako bilo, ZKM je na koncu ipak raspisao natječaj, a na njemu je izabrana nova/stara voditeljica Martina Nevistić zbog čega se postavlja pitanje kome je zapravo on bio namijenjen.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]MARTINA NEVISTIĆ 2000. godine je završila Školu suvremenog plesa Ane Maletić, nakon čega je bila članicom Studija za suvremeni ples. 2006. godine je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te 2008. na SEAD-u u Austriji. Tijekom školovanja surađivala je s mnogim poznatim koreografima: Anna MacRae, Salva Sanchis, Jule Flierl, Libby Farr, Susan Redhorst, Ted Stoffer i Sanja Tropp Fruehwald. Kao stipendistica Nomad Dance Academy stvara projekt Wannabe, za koji je osvojila nagradu publike na Festivalu koreografa Almada u Portugalu. Od jeseni 2009. živi u Zagrebu gdje radi kao plesačica, izvođačica, autorica i pedagoginja. Iste je godine osnovala umjetničku organizaciju O.N.E. u Zagrebu. Inicijatorica je ko-autorskih i autorskih projekata: Silver (2010.), BLU (2011.), Evolucija revolucija (2011.), Black (2012.), Sizifov Pink (2013.). Njen interes u koreografiji uključuje multimedijalnost i interdisciplinarnost, te propitivanje pokreta kroz osobnu senzibilnost izvođača ili uvjetovanost objektima oko njih. 2010. postala je članicom Zagrebačkog plesnog ansambla, gdje djeluje kao koreografkinja i plesačica. Od 2016. godine voditeljica je plesnog programa ZKM-a.[/box]

ZKM: ‘Pristigla je samo jedna prijava’

Obratili smo se i ZKM-u upitom u kojem smo zatražili odgovor o imenovanju Martine Nevistić na mjesto ravnateljice Zagrebačkog plesnog centra, informacijama o kandidatima koji su se prijavili putem natječaja te obrazloženju ove odluke od strane komisije.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Poštovani/-a,

Martina Nevistić zaposlena je na određeno vrijeme na radno mjesto: voditeljica plesnog programa, a koje radno mjesto je propisano Pravilnikom o unutarnjem ustroju i načinu rada ZKM-a (sa sistematizacijom radnih mjesta).

Zagrebački plesni centar nema ravnatelja , s obzirom da je pod Upravom ZKM-a.

U otvorenom roku za zaprimanje prijava na natječaj za zapošljavanje pristigla je jedna prijava, ona Martine Nevistić.

Budući da kandidatkinja u potpunosti zadovoljava natječajne kriterije te da je uz prijavu na natječaj dostavljeni svi traženi prilozi i ostala potrebna dokumentacija, odlučeno je da se Martina Nevistić prima u radni odnos na određeno vrijeme.

S poštovanjem,

Iva Markser”, stoji u odgovoru iz ZKM-a.


Komentari