JOŠ JEDAN KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA: Gotovo nepoznato lice na političkoj sceni

Marko Prpic/PIXSELL

Uvest će i novinu u poslovanje Grada- Fer poslovanje.

U utrku za gradonačelnika Zagreba uključio se još jedan kandidat,  Dragan Martinović, poduzetnik i predsjednik Budnice Hrvatske – Zajednice bosanskih Hrvata. Predstavljajući program, kojim ulazi u utrku za čelno mjesto metropole, Martinović ga je sažeo u nekoliko ključnih programskih smjernica.

‘Zagreb svima, a ne samo njima’,  moto je kojim poziva da se Grad Zagreb vrati svima kojima pripada, a to su njegovi stanovnici.

“Želim potaknuti onu tihu većinu koja šuti, jer je nitko ništa ne pita da se aktivira i uključi u upravljanje Gradom. Mnogi od njih imaju rješenja, ali ih nitko ne pita, a oni se sami ne znaju gurati.”, naglasio je Martinović.

Svoj program će detaljnije predstaviti na tematskim konferencijama za medije. Bitne točke su urbana obnova Grada Zagreba i rješavanje prometnih gužvi i prometne infrastrukture, rekao je Martinović i dodao kako je neshvatljivo da Grad posljednjih 20-ak godina nije izgradio niti jednu novu aveniju. također je bitno rješavanje parkirnog prostora i uvođenje nove regulacije prometa, kao i obnova svih javnih sadržaja i izgradnja novih škola, domova zdravlja i vrtića.

Posvetit će se rješavanju ovrha

“Potrebno je osigurati više novca za gradsku kulturu i ravnomjernije raspodijeliti taj novac, jer zašto bi Sesvete ili Dubrava, na primjer, bili kvartovi bez kulturnog sadržaja, odnosno uvijek daleko od takvih programa.” rekao je Martinović.

Istaknuo je da će posebno mjesto u programu imati briga za mlade, ali i umirovljenike.

“Zagreb ima puno napuštenih i zatvorenih prostora koji se mogu iskoristiti tako da ih damo mladima, kao poticaj da pokrenu neki posao, a u suradnji s najvećim financijskim institucijama s kojima posluje Grad možemo osigurati i povoljne kredite. Kao poduzetnik znam koliko vremena trošim na rješavanje zahtjeva i dokumentacije i osobno ću se založiti prema Vladi da se mladima omogući da tri godine rade bez kontrola i papirologije, dok se ne vidi hoće li posao uspjeti i kako im ide.”, kaže gradonačelnički kandidat Martinović.

U svom će se mandatu posebno posvetiti rješavanju problematike ovrha, da se građanima zbog, primjerice 100 kuna duga, konačni iznosi penju i na 1000 kuna, kako bi se time namirila razna odvjetnička i javno – bilježnička društva te FINA, prenosi Večernji.

“Uvest ću i jednu veliku novinu u poslovanje Grada: Fer poslovanje. Naime, sve one tvrtke koje ne posluju po fer principima i transparentno, neće ubuduće poslovati s Gradom Zagrebom.”, kaže Martinović.

Zagreb ima visoki proračun, u visini Frankfurta ili Stuttgarta i na temelju toga građanima sigurno može ponuditi puno više od ovoga što sada imamo, ističe Dragan Martinović.


Komentari