JOŠ FONTANA U ZAGREBU! Provjerite gdje je Bandić najavio izgradnju dvije nove fontane

Facebook

Budući da će radovi trajati i u 2016. godini, kažu u Gradu kako će potreban novac osigurati iz proračunu za sljedeću godinu.

Krajem ovog mjeseca teška mehanizacija ponovno bi trebala raskopati livadu ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, gdje će početi realizacija druge faze gradnje fontana, projekt od otprilike 30 milijuna kuna. Prema svemu sudeći, zagrebačkog gradonačelnika ne mogu smesti čak ni sve glasniji komentari gradskih zastupnika unutar Gradske skupštine koji tvrde kako ulaganje silnih milijuna u ovakve projekte, dok veliki broj zagrebačkih kvartova nema riješeno pitanje kanalizacije i odvodnje – nema nikakvog smisla. Novac za dio radova, naime, osiguran je preraspodjelom sredstava unutar gradskih ureda.

 ”Mogu najaviti početak gradnje još dvije fontane u sljedeća dva tjedna u Ulici hrvatske bratske zajednice ”, citira Glas Zagreba gradonačelnika koji je pod svaku cijenu odlučio svoju volju vezanu za fontane, istjerati do kraja.

Radove će izvoditi tvrtka Vodotehnika s kojom je ugovor o drugoj fazi gradnje fontana potpisan još u listopadu 2014. godine, a prema projektu arhitektice Helene Paver Njirić dodatne dvije fontane gradit će se južno od postojećih fontana, na površini od oko petnaest tisuća četvornih metara.


Komentari