‘JOJ KAD SE SAMO SJETIM!’ Zagrepčani otkrili jesu li titule najdoktora zaslužene: ‘Ako su svi kao on…’

Liječnici, ilustracija (Foto: Željko Hajdinjak / Cropix)

Ovogodišnji popis najboljih liječnika u Hrvatskoj je objavljen kao priznanje liječnicima koji se trude i savjesno obavljaju svoj posao, ali kao i informacije građanima u čijim rukama bi bilo najbolje završiti ukoliko vam zatreba medicinska pomoć.

Jedan od pokazatelja kako je ovaj popis ispravan i opravdan, reakcije su čitatelja portala Zagreb.info. Nakon objave članka, brzo su čestitali i prepoznali svoje liječnike.

Spasili živote

Neurokirurg Vječeslav Kčira-Fideršek bio je spomenut više puta. “Najbolji doktor, dva puta me operirao i treći puta ići ću k njemu”, “Joj kada se samo sjetim, svi troje su me zajedno krpali. Najbolji neurokirurg dr. Vječeslav Kčira-Fideršek i traumatolozi dr. Vide Bilić i dr. Stipe Ćorluka. Hvala Vam još sto puta i dr. fizijatar Ivan Kos iz Varaždinskih Toplica”, poručili su naši čitatelji.

Bilo je još ljudi koji su naveli više liječnika. “Bravo i moj neurokirurg dr. Nemir. Dodala bih svoju kirurgicu i njenu ekipu dr. Iva Ledinsky, odlična doktorica! Čestitke svima!”, poručila je jedna čitateljica.

Nižu se pohvale

Od liječnika opće prakse, veliku je pohvalu dobio i dr. Hrvoje Uremović.

Ako su svi ili barem većina s popisa kao on, imamo itekakvu podršku u očuvanju zdravlja! I nadalje mu želim puno uspjeha i empatičan odnos sa pacijentima”, ocijenila je jedna čitateljica.

Među liječnicima na popisu je i Ulla Marton, za koju je jedan čitatelj ustvrdio da je odlična. “Ali tu zaslužuje biti i njena sestra Ingrid Marton! Obje su prije svega osobe s ogromnim srcem, profesionalne, toliko odlične u svojem poslu”, dodao je.

Pohvale je dobila i liječnica Sanja Barišić Ostojić, specijalistica radiologije.

Toliko divna doktorica da sam izlazila sa suzama jer toliku ljubaznost i profesionalnost nisam baš sretala, a prošla sam od karcinoma puno toga. Žena kraljica”, komentirala je čitateljica.

Oduševljena majka

Jedna je majka bila oduševljena i poručila sve pohvale za dr. Tanju Kladnički, koja radi na pedijatriji.

“Nekad su djeca bila kod nje. Vrhunski pedijatar, ali eto, djeca odrasla. Kad god prođem Laginjinom, Martićevom, Bauerovom, ona prođe kroz misli. I naravno, njena medicinska sestra Anita”, rekla je.

Druga je čitateljica navela kako njoj nema bolje doktorice Božene Hader, ali i njene sestre Jelene i to po svim kategorijama. “Doktorica je najbolja i u gradu Zagrebu joj nema ravne. Sestra Jelena također, svaka im čast”, poručila je kratko i jasno.

No, bilo je još puno doktora koje su čitatelji pohvalili, pogotovo kirurge.

“Najbolji doktor koji mi je spasio život, moj anđeo dr. Predrag Pavić, vaskularni kirurg, Rebro”, “I moj dr. Ilija Alvir je na spisku sa instituta za tumore. Odličan, sad me operirao i jako sam zadovoljna sa njim kao i sa svim sestrama na odjelu “Profesor Goran Mrak, naravno da je tu! Operirao me prije nekih mjesec i pol. Hvala mu od srca”, nizali su se komentari.

Stalno zamjene

Ipak, neki čitatelji su izrazili sumnju u popis.

“Po kojim kriterijima su birani najbolji? Ja znam jako dobre doktore u Zagrebu i Čakovcu, a nema ih na popisu”, požalila se jedna čitateljica dok je druga navela kako ne zna ni tko joj je doktor.

“Moja liječnica se razboljela, došla zamjena jedna, druga, treća, pa ispomoć 3-4 sata. Nikad ne znaš kad i tko radi, onda prijeđeš kod jedne od tih silnih zamjena, ona ode na porodiljni, vrati se stara liječnica, razmišljam da odem nazad, i ona opet na bolovanje. Sad znam koja je ordinacija, nazovem, ne javi se, odem tamo pa vidim da radi zamjena u neko drugo vrijeme. Napisem na papirić koji lijek trebam i odem doma. Temperaturu i slično, snalazim se sama”, zaključila je u svom komentaru.


Komentari