JEZIVA SCENA U SAMOM CENTRU ZAGREBA: Spustio pogled i na pločniku ugledao živuću sablast (FOTO)

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na raskrižju Martićeve i Draškovićeve, u 7 sati i 45 minuta, otprilike kada se pješaci počinju slijevati po zagrebačkim ulicama, spustio je pogled i na pločniku ugledao…

Uz sve gužve, radove i vrućinu još nam je samo ovo nedostajalo. Naime, prije dva dana, odnosno, u ponedjeljak 4. srpnja, jedan je Zagrepčanin naišao na nesvakidašnji i pomalo jezivi prizor. U samom centru Zagreba, na raskrižju Martićeve i Draškovićeve, u 7 sati i 45 minuta, otprilike kada se pješaci počinju slijevati po zagrebačkim ulicama, spustio je pogled i na pločniku ugledao zmiju. Iako nije riječ o nekom kapitalcu, ova bi zmija preplašila većinu pješaka, no, ne i našeg hrabrog Zagrepčana, on je zmiju čak i fotografirao, dok bi mnogi pobjegli glavom bez obzira.

FOTO/Čitatelj: Toni Glowatzky
FOTO/Čitatelj: Toni Glowatzky

Zmija u Zagrebu sve više

Sve češće građani javljaju kako su vidjeli zmiju, odnosno, kako ih je sve više, a najčešće ih se može vidjeti u okolici savskog nasipa (u dijelovima gdje se nalaze šikare i šumice), Maksimiru, Medvednici, Žumberku, ali katkada one znaju zalutati i u grad. Svakako valja istaknuti kako uglavnom nije riječ agresivnim jedinkama, već o plahim životinjama koje će vam se skloniti s puta, odnosno, neće vas napasti ako se ne osjete ugroženima.

Stručnjaci savjetuju, u slučaju nailaska na zmiju nemojte paničariti te ju nemojte pokušavati uhvatiti, već ju polako zaobiđite ili zaplašite udarcima nogom o tlo i pustite da sama otiđe svojim putem. No, bitno je naglasiti kako zmije ne mogu razlikovati ljude od životinja. Osjetila im se temelje na mirisu i dodiru te toplinskim senzorima na glavi pomoću kojih detektiraju plijen, tako da ih ne treba dirati jer bi u suprotnom mogle napasti.

>>> MRTVA ZMIJA u centru grada; prolaznici šokirani!

>>> PRIZOR NA SAVSKOM NASIPU IZAZVAO PANIKU: ‘Hrabro je što ste uopće slikali… Ja više ne šećem nasipom’

>>> HOROR U UTRINAMA! Došli u dječji park i na podu zatekli – OVO! (FOTO)

>>> NIMALO UGODAN PRIZOR: Šetao Maksimirom i naišao na zmiju, evo kako reagirati ako ih vidite (FOTO)

Komentari