JEZIVA NESREĆA KOD DUGOG SELA: Djevojčicu udario kamion, a ovaj joj je predmet spasio život!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Mjesto na kojem djevojčicu udario kamion često je poprište nesreća.

Stravična nesreća dogodila se u petak oko 14 i 30 u Brckovljanima nedaleko od Dugog Sela. Djevojčica (8) vraćala se s prijateljima iz škole autobusom koji svakodnevno razvaža djecu kućama. Izašla je iz autobusa na svojoj stanici u Ulici kralja Zvonimira i neoprezno krenula prelaziti cestu. Na nju je tada naletio kamion koji je stizao iz suprotnog smjera.

“Vozio sam iz smjera Dugog Sela prema Gračecu kad me odjednom prešlo vozilo Hitne pomoći. Nisam ni slutio da ću samo nekoliko metara nakon toga naletjeti na kamion ispod čijeg je prednjeg dijela bila mala roza školska torba. Protrnuo sam i skamenio se”, ispričao je svjedok nesreće, prenosi 24sata.

Školska torba joj spasila život

Cijeli stravičan prizor promatrala je i 40-godišnja Marijana koja stanuje u kući nedaleko od mjesta nesreće. Ona pak tvrdi kako je djevojčici život spasila školska torba koja je amortizirala udarac kamiona. “Kamion nije vozio brzo, a torba koju je djevojčica imala na leđima, ublažila je udarac. Ona je pala na tlo, ali se odmah digla i u suzama zvala mamu i baku”, kazala Marijana i istaknula je kako je vozač kamiona bio u potpunom šoku, kao i druga djeca koja su netom prije izašla iz autobusa. Djeca su se od straha, kad su vidjeli što se dogodilo njihovoj prijateljici, razbježala kućama.

Prijatelj djevojčice iz razreda, koji je ujedno i njezin susjed, dotrčao je kući gdje ga je dočekala uplašena majka. “Kad sam čula što se dogodilo, prvo sam pomislila na svoje dijete, da se njemu nešto nije dogodilo. No kad sam ga ugledala na kućnom pragu, odahnula sam. Kasnije sam shvatila da je stradala djevojčica naših prvih susjeda”, kazala je majka dječaka.

Nazvala je tada roditelje unesrećene osmogodišnjakinje i pitala ih je li sve u redu s njihovom kćeri, a oni su joj samo kratko potvrdili kako je djevojčica prevezena u KBC Zagreb i da je živa i zdrava.

To je mjesto često poprište nesreća

Mjesto na kojem djevojčicu udario kamion često je poprište nesreća, na tom mjestu svakodnevno se prelazi ulica, a nema pješačkog prijelaza, nema ni rasvjete kao ni nogostupa. Mještani tvrde kako djeca tamo svakoga dana cestu i kako su svaki puta izloženi stradavanju. Kažu ipak, ovoga puta je na svu sreću sve prošlo bez posljedica.

 


Komentari