JEZIV ZAVRŠETAK SUBOTNJE VEČERI: Može li ovome netko stati na kraj?! (FOTO)

Zgroženi građani ponovo su nam poslali fotografiju stepenica prekrivenih izlučevinama koje se nalaze u samoj blizini dva narodnjačka kluba.

Dobro je poznato kako vikend svi jedva dočekamo, pogotovo oni mlađi koji subotu rado provedu u jednom od mnogih narodnjačkih klubova. Međutim, čini se kako završetak subotnje večeri nije nimalo slavan, s alkoholom se često pretjera pa je tako bio slučaj i ove subote.

Zgroženi građani ponovo su nam poslali fotografiju stepenica koje se nalaze u samoj blizini dva narodnjačka kluba.

12109196_174917162844890_3141439471082709075_n

Unazad nekoliko subota kada dolazimo na posao vidimo ovaj prizor i to je stravično, jezivo. Bljuvotine na sve strane, može li netko tome stati na kraj?”, pitaju se građani koji ovim putem odlaze na posao ili pak u teretanu koja je također nalazi u neposrednoj blizini.

Odvratno, zar ne?

Djevojčice piju čak deset puta više  no u prošlom desetljeću, a dječaci dvaput više nego prije deset godina

Hrvatska se, s oko 240 000 alkoholičara, od kojih se svega 3% liječi, nalazi u samom vrhu europskih država po konzumiranju alkohola. Trend konzumacije alkohola u populaciji mladih stalno je u porastu, što zabrinjava i traži pozornost cijele društvene zajednice.

Iako se pijenje (još uvijek) smatra dominantno muškom aktivnošću, današnja nam statistika ukazuje i na sve veći broj žena konzumentica. Tako djevojčice danas piju čak deset puta češće no u prošlom desetljeću, a dječaci dvaput više nego prije deset godina.

Mladi često pijenjem pokušavaju poručiti kako su odrasli i samostalni; ponekad je to način da se uklope u društvo, da budu “veliki” i “važni” ili pak prihvaćeni od vršnjaka.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Posebnosti su ispijanja ogromnih količina alkohola kod mladih i to da se oni najčešće ne obaziru na posljedice, piju u “rundama”, često se natječući međusobno u količini ispijenih pića, te kombiniraju alkohol i druga sredstva ovisnosti. Tako mogu nastati i kobne posljedice poput prometnih nesreća u pijanom stanju, nekritičnog seksualnog ponašanja, pa i neželjenih trudnoća te tučnjave i slično.[/box]


Komentari