Jesu li doista tako neugodni? Građani otkrivaju svoja iskustva sa ZET-ovim kontrolorima

Zeljko Lukunic/PIXSELL

 Neki uživaju u švercanju i rade to namjerno, dok su drugi u velikom strahu od ‘momaka u plavim košuljama’.

Potaknuti jučerašnjom pričom o agresivnom ZET – ovom kontroloru, odlučili smo istražiti  mišljenje i stav Zagrepčana o ZET-ovim kontrolorima. Zagrepčani i korisnici javnog prijevoza otvoreno o ‘švercanju’ u vozilima ZET-a!

“Uvijek se švercam i često naletim na kontrolu, a iskustva su OK, nikada nisam dobio kaznu”, izjavio nam je Ivan te je nadodao kako se ”šverca jer može”.

“Švercam se i to je sramota , ali mi je cijena karte jednostavno preskupa, dok ona polusatna traje prekratko u ovakvim uvijetima. No, kad sretnem kontrolore uvijek sam ponizan i pristojan pa su i oni dobri prema meni”, rekao nam je Boris kroz osmjeh.

“Redovito kupujem mjesečni pokaz jer nemam ni volje ni snage za prepirke kada mi vozač otvori samo prva vrata”, prokomentirala je Ana.

“Poznajem mnoge koji se švercaju godinama i to uspješno, čak se i divim svima koji se švercaju ali ja to ne bih mogla, jednostavno se previše bojim“, otkrila nam je Ivana koja putuje više zona dnevno.

Unatoč povećanim kontrolama,velikim novčanim kaznama ukoliko nemaju kartu (250kn) pa čak i policiji koja je nerijetko pozivana od strane kontrolora mnogi građani se i dalje švercaju. Mišljenje je podijeljeno, neki uživaju u švercanju i rade to namjerno, dok su drugi u velikom strahu od ‘momaka u plavim košuljama’. Međutim, na žalost svih švercera, u ZET-u najavljuju kako u skorijoj budućnosti to neće biti moguće te će kontrole biti sve učestalije i kako će zaista zaživjeti poznata krilatica ‘vožnja bez karte je najskuplja vožnja’!


Komentari