JESTE LI VEĆ VIDJELI PLAKATE? Traže Tomaševićev potpis kako bi Dinamo dobio pravo građenja novog stadiona

Još jednom se intenzivirala rasprava oko izgradnje novog stadiona na Maksimiru. Na današnjoj press konferenciji gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je kako su počeli razgovori s upravom Dinama oko različitih modela izgradnje.

Tomašević je također najavio da traže model u kojem gradski proračun neće biti izvor financiranja za rušenje starog i izgradnje novog stadiona.

U međuvremenu, po Zagrebu su postavljeni plakati građanske inicijative Dinamo je Maksimir kojim poručuju da žele suglasnost o pravu građenja stadiona.

Foto: Dinamo je Maksimir

Također, istoimena inicijativa Dinamo je Maksimir u priopćenju se javila, te objasnila svoju akciju.

“Nema se tu puno kaj reći, poruka je jasna, vidljiva na svakom kutu u gradu Zagrebu, plakatima koji simboliziraju borbu naše Inicijative „Dinamo je Maksimir“, a na odgovornima u gradu je da postupe kako i dolikuje, ako vole Zagreb i Dinamo. Zato dok prolazite pored tih lokacija, zastanite na tren, nemojte biti lijeni pokazati ljudima, prijateljima plakate, uz samo jedan cilj novi dom GNK Dinama, stoji u priopćenju.

Kako su naveli žele potpis gradonačelnika temeljem kojeg bi Dinamo dobio pravo građenja novog stadiona. Navode i kako Gradskoj skupštini nije u interesu da Dinamo ide naprijed, pa su upravo zato osnovali neovisnu građansku inicijativu Dinamo je Maksimir.

“Važno je znati da GNK Dinamo ne traži niti kune od Grada Zagreba, već samo da mu vrate zemljište koje je bilo do ’92 u vlasništvu Dinama”, poručuju iz inicijative.

Komentari