JESTE LI JOJ BAREM BLIZU? Objavljeno koliko iznosi nova prosječna zagrebačka plaća

Prazan novčanik (Foto: Unsplash)

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1.323 eura, što je nominalni rast od 2,4 posto u odnosu na veljaču te za 11,8 posto u odnosu na ožujak prošle godine.

To su pokazali nedavno objavljeni podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

‘Kupuju se pizze, ide se na more’ Poskupljenja pogađaju građane: ‘Bojim se kad kći krene na faks. Nas troje živimo od 1200 eura’

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za ožujak na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.130 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 193 eura.

Foto: Zagreb.info

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u informacijskim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 2. 604 eura.

Najniža je plaća, pak, isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 735 eura.

Samo nas nebo može spasiti: Kruh bi na jesen mogao koštati kao suho zdravlje, stručnjak objašnjava i zašto

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1.885 eura, što je nominalan rast za 2,9 posto u odnosu na veljaču te porast za 13,3 posto u odnosu na ožujak 2022. godine.


Komentari