JESENSKO ČIŠĆENJE: Lovci izvukli 50 tisuća komada glomaznog otpada iz šume kod Sesveta

Lovački vjesnik

U šumi kraj Sesveta bilo je zaista svega, čak i olupina automobila.

Više od 50 tisuća komada otpada iz šuma u okolici Sesveta izvukli su članovi Lovačkog društva “Fazan” Belovar-Moravče u ekološkoj akciji koja je trajala dva dana. Oni su surađivali s Lovačkim savezom grada Zagreba i Gradom Zagrebom, točnije s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo.

Očistili su područje kojim Ured gospodari, a kad su jučer sve stavili na hrpu, na četiri lokacije našlo se ukupno 50 kubika otpada.

Lovački vjesnik
Lovački vjesnik

Glomazni otpad prikupljali su na području Adamovca, Blaguše, Glavnice i Moravča – ukupno na tri tisuće hektara površine. Ovo je već deseta godina da se takva akcija odvija.

Ovakve akcije su česte, a do nekih smo komada morali ići duboko u šumu, ulazili smo i u razne vodotoke te kanjone. Članovi lovačkog društva dobro su upoznati i s najzahtjevnijim terenom s obzirom da puno vremena provodimo u tim dijelovima šume. Mnoge smo komade otpada morali izvlačiti vitlima, a koristili smo i grablje, lopate, motorne pile “, rekao je Branko Petir, lovnik LD “Fazan” Belovar-Moravče, za Večernji.


U akciji je sudjelovalo ukupno četrdesetak članova lovačkog društva, upravljali su s 15 traktora. Nakon što su otpad skupili na hrpu, zbrinuli su ga djelatnici Čistoće.

>>> ETLINGER I STOJAK U BORBI S DIVLJIM ODLAGALIŠTIMA: ‘Zagreb se guši u vlastitiom otpadu, a neki od toga sjajno zarađuju’ (FOTO)

>>> ZAŠTO UNIŠTAVATE ZAGREB? Jedna obitelj odlučila je da je livada odlično mjesto za istovar otpada i smeća (FOTO)

Komentari

loading...