Jeftinije cijene: Evo koliko će od 1. ožujka koštati karte ZET-a i HŽ-a

Ilustracija

S ciljem poticanja građana na korištenje javnog prijevoza, smanjivat će se i cijene zajedničkih karata ZET-a i HŽ-a u iznosu od 33%.

Promjene kreću od 1. ožujka, a putnici koji su već kupili mjesečnu kartu za ožujak ili cijelu tekuću godinu, moći će zatražiti povrat novca u iznosu razlike u cijeni.

Cijena zajedničke opće mjesečne karte sa 609 kuna smanjena je na 400 kuna. Osnovnoškolska mjesečna karta, koja je koštala 279, te srednjoškolske, studentske, socijalne i umirovljeničke mjesečne karte, koje su se naplaćivale 309 kuna, plaćat će se 200 kuna.

Korekcija cijena odnosi se i na zajedničke godišnje karte ZET-a i HŽ-a. Tako će se opći pretplatni kupon, umjesto 6.708 kuna, kupovati za 4.800 kuna, odnosno za jednokratno plaćanje 4.320 kuna.


Ostalim povlaštenim kategorijama putnika cijena će biti umanjena sa 3.324 kune na 2.400 kuna, a za jednokratno plaćanje na 2.160 kuna, piše Zagrebancija.

Na pitanje zašto se dosad plaćalo skuplje, piše RTL, Bandić je odgovorio: “Pa bolje reći zašto će biti jeftinije. Zašto je bilo skuplje? Pa da sam ja tako pametan, ne bih bio zagrebački gradonačelnik.”

Komentari