‘JEDVA SE ČEKALO IĆI’ Nostalgični Zagrepčani ispričali doživljaje s legendarnog Sajma: ‘Tamo sam prvi put čula grupu s Majom Šuput’

Zagrebački velesajam (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Zagrepčani se sa sjetom prisjećaju Božićnog sajma na koji su svake godine obožavali ići. Čekao se prosinac da se ide na Zagrebački velesajam na jedan od najpopularnijih sajmova.

Prvi je put održan 1927. godine, a prvi je put tradicija naprasno prekinuta 2011. godine kada je u posljednji tren Sajam otkazan.

Ni ove godine ga neće biti, a Zagrepčani su nam na društvenim mrežama otkrili nedostaje li im Božićni sajam i što su u vezi njega najviše voljeli.

“Nedostaje mi lunapark na kojem sam se ubijala u vožnjama, u ono davno doba. Danas bi se djeca tome smijala”, prisjeća se čitateljica, dok druga kaže da sajam ”imao neki posebni štih”.

“Sjećam se da išla sam s Osnovnom školom na Velesajam. Zimi su bili ringišpili, igre za djecu, koncerti. Tada sam prvi put čula grupu Joy gdje je Maja Šuput pjevala”, prisjetila se Zagrepčanka.

“Svaki paviljon je bio poseban”

“Pa to se jedva čekalo ići”, kaže jedna čitateljica, a drugi kažu da je to bilo ”nešto što se ne propušta”.

“Svaki paviljon je bio poseban. Od lunaparka do onog paviljona koji se zvao ‘Grad od čokolade’. Trebalo bi ga svakako opet otvoriti”, nostalgična je Zagrepčanka.

Nostalgija se probudila u Zagrebu na samu spomen lunaparka, balerine…

”Ajme, podsjetili ste me na još jednu crticu iz djetinjstva! Zimski Velesajam, ogromne su mi oči bile od čuda”, raznježila se čitateljica kada se sjetila svih uspomena sa Sajma.


Komentari