JEDNOM GRADSKOM TVRTKOM UPRAVLJAJU BANDIĆEVI LJUDI: Njih čak pet članovi su Stranke rada i solidarnosti

Iako je za vrijeme izborne kampanje na lokalnim izborima, Jelena Pavičić Vukičević istaknula da je na rukovodećim pozicijama u gradu najmanje onih sa članskom iskaznicom Stranke rada i solidarnosti, RTL otkriva kako na ključnim pozicijama jedne, sjedi čak pet članove ta stranke.

Navode naime kako je direktorica Zagrebačkog Velesajma Dina Tomšić. Osoba je to koju je osobno na to mjesto postavio Milan Bandić, a slijedi ju Tamara Čubretović, zamjenica direktorice koja je ranije bila u SDP-u pa potom prešla u Bandićevu stranku. Tu je dakako i Damir Pavlek, pomoćnik direktorice i član Glavnog odbora stranke te Ivana Jarec Kosić, direktorica službe za računovodstvo i financije i Mladen Staroveški, direktor Službe za sajmove i događanja, sve redom članovi stranke. U stranci je i Željko Baća, odgovorna osoba u službi zaštite Zagrebačkog Velesajma.

O tome je li riječ o slučajnosti, oglasili su se i iz Uprave Velesajma pa proveli istragu. Navode i kako nisu svi članovi Stranke rada i solidarnosti, a govore i kako smatraju bitnim napomenuti da poslodavac ne smije niti je ikada imao praksu pitati bilo kojeg radnika je li član bilo koje stranke.

S druge strane, gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdi kako je riječ o nevjerojatnoj slučajnosti ili modelu, a priznaje i kako do sada nije stigao razgovarati s direktoricom Velesajma.

“Vjerujem, s obzirom na sve informacije koje dolaze od USKOK-a, da je ovo drugo”, govori aludirajući na model zapošljavanja.

Komentari