JEDNA OBITELJ BOŽIĆ JE PROVELA U FEKALIJAMA: ‘U dvorište su nam se slijevale otpadne vode cijele Šalate’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dežurali su iznad sifona pazeći da im fekalije ne uđu u kuću.

Božić nije za sve obitelji prošao u mirnom tonu. Naime, zagrebačka obitelj Mraović je svoj Božić provela pazeći da im otpadne vode ne uđu u kuću.

Prošli se petak u Grškovićevoj ulici začepio gradski kanalizacijski odvod, točno ispred njihove kuće, zbog čega su im se u dvorište slijevale fekalne vode s područja cijele zapadne Šalate.

“Odjednom nam je u dvorištu počela probijati voda. Na sreću, imamo ugrađen preljevni sigurnosni odvod pa nam gradske fekalije nisu ulazile u kuću, nego su izlazile kroz dvorište van.”, ispričao je Milorad Mraović za Jutarnji.

Nakon više poziva javio im se netko iz Vodoopskrbe i odvodnje i na teren poslao dežurnu ekipu koja je trebala sanirati problem.

Voda je tekla u potocima niz dvorište

“Prvo su nam rekli da to nije njihov problem, ali sam ja inzistirao na njihovu dolasku.”, rekao je Mraović.

Cisternom su ispumpali vodu, no nakon samo pola sata voda je tekla u potocima niz dvorište ove obitelji. Na Badnjak, Božić i Štefanje članovi obitelji su se izmjenjivali na straži iznad sifona jer, kako kažu, da je voda probila u kuću, ni vatrogasci ih ne bi spasili. također su zaprijetili da će blokirati ulicu ako ViO ne riješi problem, a njihovu su prijetnju u gradskom poduzeću shvatili ozbiljno.

“Drugi dan su nam došli svi mogući rukovoditelji iz Vodoopskrbe i uvjerili su nas da će problem biti saniran odmah. Ispričali su nam se na čekanju i rekli da nisu mogli poslati nikoga na teren jer je gradonačelnik Bandić zabranio ikakve radove tijekom Božića.”,  rekao je Mraović.

Iz VIO su rekli da je snimanjem kanala TV kamerom za inspekciju ustanovljeno da je, iz još nepoznatog mjesta, u kanal ispuštena veća količina betona, što je prouzročilo začepljenje. Nakon nekoliko pokušaja razbijanja betona specijalnim mlaznicama začepljenje nisu uspjeli sanirati te će se tijekom dana pristupiti klasičnoj metodi iskopa kanala.

Podsjetimo, zbog ove hitne sanacije Grškovićeva ulica zatvorena je za sav promet od srijede 28. 12. 2016. godine od 10,00 sati do četvrtka 29. 12. 2016. godine  do 24,00 sati.

>>>HITNA SANACIJA: Koristite obilazni pravac za Grškovićevu

>>>ZBOG PUKNUĆA VODOVODNE CIJEVI: Četiri autobusne linije prometuju izmijenjenom trasom


Komentari