JEDINSTVENI U SVIJETU: Skijaški spektakl u Bakačevoj prenosilo preko 70 svjetskih TV kuća! (VIDEO)

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zagreb postaje sve atraktivnija zimska destinacija!

Čarobni Advent u Zagrebu dobio je pečat sezone kakav i zaslužuje – Snježna kraljica okupila je najveća imena skijaške scene i priredila spektakl za pamćenje o kojem bruji cijeli svijet!

Iako je jedan dio građana ljut zbog, kako kažu, suludog trošenja gradskog novca, drugi dio veselio se jedinstvenom događaju koji će imati značajan utisak na hrvatski turizam!

Tome posebno pomaže činjenica da su 50. obljetnicu FIS Svjetskog kupa sinoć prenosile ugledne TV postaje iz cijelog svijeta, a utrka se gledala i na televizijama koje inače ne prenose Snježnu kraljicu.

>>>PREPLAVLJEN TRG: Zbog skijaškog spektakla 10 tisuća Zagrepčana skupilo se u Bakačevoj

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]“U svjetske medije koji su nam i preskupi i nedostupni uspjela se plasirati odlična slika o Zagrebu kojemu baš to treba da bi se uistinu afirmirao kao važna turistička metropola”, objasnio je Božo Skoko, jedan od vodećih komunikacijskih stručnjaka, te dodao da se zapravo ne može reći koliko novca vrijedi slika zagrebačke katedrale na malim ekranima u cijelom svijetu. Činjenica je da jedan turistički grad mora kontinuirano privlačiti pozornost i podizati razinu sadržaja, a ova je utrka pun pogodak za to, piše Večernji list.[/box]

eurosport

Tako su prijenos ove utrke prenosile ugledne televizijske postaje ORF iz Austrije, SRF iz Švicarske, SVT iz Švedske, Eurosport, a uživo su emitirali i BBC iz Velike Britanije, kao i J sports iz Japana.

Svi financijski izdaci nisu ravni reklami koju šaljemo u svijet i zbog koje nam turisti dolaze. Zagreb je samo u 2016. zaradio od turizma preko 2 milijarde kuna i ostvario rekordnih 2 milijuna noćenja.

Iako neki građani žele da se novac troši pametnije, činjenica je da se ovaj događaj za našu metropolu pokazao itekako bitnim!

Zagreb je također najposjećenija destinacija u Hrvatskoj, u prosincu te postaje najjača turistička destinacija u Hrvatskoj i regiji.

Grad vrvi turistima iz cijelog svijeta koji imaju samo riječi hvale za naš zimski turizam, a štandovi rade punom parom.

orf-sports

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Organizatori su objasnili da je utrka u Bakačevoj financirana iz budžeta Vip Snow Queen Trophyja. Budžet zbog toga nije povećan te i dalje iznosi 23 milijuna kuna, od čega 75 % pokrivaju komercijalni prihodi od sponzora, prodaje TV prava, ulaznica.[/box]

>>>SKIJAŠKI SPEKTAKL: Zbog čega je Snježna kraljica na meti dežurnih ‘gunđala’?


Komentari