JEDINSTVENA PRILIKA: EVO GDJE I KADA MOŽETE odraditi trening i isprobati pravu vatrogasnu opremu (FOTO)

Facebook/ Ilustracija

Trening možete odraditi u sportskoj odjeći a DVD Sesvetski Kraljevec za vas je osigurao i zaštitna vatrogasna odjela koja ćete moći isprobati, pa čak i u njima, ako želite, odraditi uspinjanje po već spomenutih 86 Tomićevih stepenica.

Društvo športske rekreacije Aktivan život, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba, povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti” organizira četvrtu po redu zagrebačku utrku stepenicama, popularnu Zagrepčanku 512. Održat će se unutar poslovne zgrade Zagrepčanka u Zagrebu u subotu 12. prosinca u 11 sati.

I ove će se godine u sklopu Zagrepčanke 512 u organizaciji DVD Sesvetski Kraljevec održati i humanitarna utrka vatrogasaca čiji prihodi od startnine idu udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi) koja je prošle godine obilježila 20 godina postojanja i neprekinutoga rada (1994.-2014.).

Tim povodom, DVD Sesvetski Kraljevec organizira u subotu 05. 12. 2015., trening po Tomićevim stubama (kod uspinjače) od 10 do 12 sati. Neovisno o tome jeste li trkač ili ne, možete izmjeriti koliko vam vremena treba da se uspnete po 86 stepenica. Trening možete odraditi u sportskoj odjeći, a DVD je za vas je osigurao i zaštitna vatrogasna odjela koja ćete moći isprobati, pa čak i u njima, ako želite, odraditi uspinjanje po već spomenutih 86 Tomićevih stepenica.

vatrogasci

Prijave za utrku vatrogasaca i građana

Prijave na utrku vatrogasaca primaju se isključivo putem on-line obrasca na internetskoj stranici utrke. Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju isključivo vatrogasci (dobrovoljni i profesionalni) koji su osposobljeni najmanje za čin Vatrogasca, odnosno koji su završili Vatrogasnu školu i stekli naziv Vatrogasac ili Vatrogasni tehničar.

Uz navedeno, svaki natjecatelj na dan natjecanja mora imati važeće liječničko uvjerenje za poslove vatrogasca. Vatrogasci koji nisu državljani Republike Hrvatske moraju imati vatrogasni minimum za obavljanje vatrogasne djelatnosti u skladu s propisima države iz koje dolaze.

Također moraju biti obučeni, u opremu za strukturne požare, u skladu sa strukom i važećim propisima: zaštitna vatrogasna kaciga, zaštitna odjeća za vatrogasce, zaštitne vatrogasne rukavice te zaštitne vatrogasne čižme. Na vatrogasnoj utrci mogu sudjelovati svi vatrogasci i vatrogasice koji zadovoljavaju uvjete pravilnika koji će naći na službenoj stranici utrke Zagrepcanka 512.

Za utrku građana, prijave se također primaju primaju isključivo putem on-line obrasca na internetskoj stranici utrke do srijede 9. prosinca do 18 sati, a prijaviti se mogu svi građani. Bitno je napomenuti da tek uplatom startnine od 50 kn do 04. prosinca, odnosno 70 kn od 05. prosinca, osigurava startno mjesto u utrci. Svaki sudionik uz finišersku medalju na poklon dobiva sportsku maramu.

Utrka vatrogasaca starta nakon utrke građana koja počinje u 11 sati.

Komentari