Jedan ‘žetončić’ manje u Bandićevom klubu: ‘Očito mu je postala pretijesna koža’

Damjan Tadic / CROPIX

Robert Jankovics napustio je Klub Milana Bandića u Saboru, javlja N1. 

“Gledali ste film Tesna koža? Očito mu je postala pretijesna koža, Klub velika, velika odgovornost… Ja želim puno uspjeha gospodinu Jankovicsu u daljnjoj karijeri. Gospodin Varda će sada biti predsjednik kluba”, kazao je Bandić.

Ne zabrinjava ga ništa, kazao je odgovarajući na pitanje brine li ga da će mu se Klub raspasti.

Stoji li iza svega HDZ, kako tvrdi oporba?

“Ne bih s tim špekulirao”, rekao je Bandić.

“Kad su ljudi dolazili, onda su rekli da će prijavljivati DORH-u, a kad olaze opet nije dobro. To vam je kao autobusna stanica, jedan prođe, a drugi dođe”, dodao je.

Kazao je kako je s Jankovicsem razgovarao u ponedjeljak. “Ja mu želim svu sreću. Nemam problema s time što je Janković otišao”, istaknuo je Bandić zaključno.

Podsjetimo, Robert Jankovics, predsjednik Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika Milana Bandića napustio je Klub.

U kratkom telefonskom razgovoru s novinarkom N1 Katarinom Brečić, Jankovics je rekao da od početka postoje razlike između njega i Kluba

Nije želio reći je li se nešto posebno dogodilo, već ponavlja da “su među njima suštinske razlike.”

I dalje podržava parlamentarnu većinu, dodao je.

Iako je napustio Bandićev klub, kao zastupnik mađarske nacionalne manjine Jankovics i dalje ostaje u Klubu zastupnika nacionalnih manjina.

Grmoja to smatra trgovinom.

“Ova cjelokupna većina počiva na trgovini. Vjerojatno je Andrej Plenković ponudio više Jankovicsu i na taj način želi oslabiti utjecaj Milana Bandića. Jasno je o čemu se ovdje radi, Jankovics je bio predsjednik Kluba Milana Bandića. Sve je bilo super do petka, kad Bandićevi zastupnici nisu došli na glasovanje i Plenković ovime pokazuje tko ipak ima dublju kesu. Zagrebačka je duboka, ali državna je dosta dublja”, rekao je Grmoja.


Komentari