JE LI OVO KONAČAN PAD NEDODIRLJIVIH?! Mirka Jozić daje ostavku, šefica Holdinga nudi svoj mandat, a evo i tko bi volio ostati

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu, Mirka Jozić, novom gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću planira ponuditi ostavku. Ista je stvar s direktoricom Holdinga Anom Stojić Deban, ali ni tu priča ne staje.

Naime, Jutarnji list piše kako će svoj mandat na raspolaganje ponuditi i pročelnik gradskog ureda za graditeljstvo Dinko Bilić, dok je pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik spremna na suradnju i voljela bi ostati.

“Ja sam na ovom poslu zbog struke, a ne stranke. Voljna sam se prilagoditi i porazgovarati s novim gradonačelnikom. Naravno da ima pravo birati ekipu s kojom želi raditi. No, treba reći da proračunsko računovodstvo nije jednostavno”, rekla je Juroš Pečnik, koja na spomenutoj poziciji radi od 1995. godine.

S druge strane, Mirka Jozić tvrdi kako će dati ostavku. “Planiram ponuditi prijedlog raskida radnog odnosa, pa se nadam da će to biti sporazumno, odnosno da ćemo se dogovoriti i da neće biti problema. Čovjek je uvjerljivo pobijedio i neka složi svoju ekipu. Meni mandat još traje, ali spremna sam predati sve projekte, uputiti koga treba i otići”, rekla je.


Kao što je navedeno, mandat će na raspolaganje dati Dinko Bilić. “Gradonačelnik kao predstavnik izvršne vlasti, s obzirom na to da odgovara za izvršenje navedenih programa, treba imati tu mogućnost da povjeri upravljanje pojedinim uredima onim osobama koje udovolje propisanim uvjetima sukladno zakonu te osobama za koje smatra da mogu realizirati programe tih ureda. Ne vidim ništa sporno u stavljanju mandata na raspolaganje”, rekao je.

Odlazak je jučer najavila i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, koja je odlučila staviti mandat na raspolaganje novom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

“Dat ću mandat na raspolaganje gospodinu Tomaševiću. Dala sam ga i 2017. Bandiću. Davanje mandata na raspolaganje, kao i otkazivanje ugovora o radu, nije u skladu sa Zakonom o primopredaji vlasti, Zakonom o radu, a ni Zakonom o trgovačkim društvima jer promjena vlasti nije razlog za otkazivanje ugovora o radu, ali smatram dobrim demokratskim običajem da onaj tko je nositelj izvrsne vlasti i ima obvezu provesti program za provedbu toga bira sebi i suradnike”, smatra Stojić Deban.

Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu, za spomenuti medij je rekla da je “nova gradska uprava najavila razgovore s pročelnicima te da prije toga ne vidi razlog medijskog istupanja”, a slične su odgovore ponudili i drugi.

Stipe Tutiš, pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, tražio nije želio odgovoriti na pitanje kako se osobno planira postaviti u novoj situaciji te je tražio obraćanje službi za odnose s javnošću.

Ivica Lovrić, pročelnik zadužen za obrazovanje, najavio je na specijalnoj izbornoj TV emisiji Hanza medije da će dati mandat na raspolaganje, a nedavno je i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, za spomenuti medij najavio da će dati ostavku novom gradonačelniku.

Komentari