Je li ovo konačan kraj Milana Bandića? Dobio je manje glasova negoli je zaposlenih u gradskoj upravi

Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić, kojeg su Zagrepčani birali zadnjih 20 godina, doživio je jučer izborni debakl.

Stranka 365 stranka rada i solidarnosti nije osvojila nijedan mandat, niti je bila blizu mandata.

Sam Bandić, kao nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici, dobio je tek 1789 glasova. Cijela lista je, da i to spomenemo, dobila 3804 glasa. I to nakon prebrojanih 99,51 posto glasova.

Podsjetimo, u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba trenutno je zaposleno oko 3200 službenika i namještenika.

Usporedbe radi, na prošlim je izborima 2016. godine Bandićeva stranka, doduše s još nekoliko manjih stranaka, u istoj izbornoj jedinici bila na trećem mjestu s više od 18.000 glasova. Bandić je tada skupio nešto manje od 10.000 glasova.

Bandićeva stranka još je gore prošla u prvoj izbornoj jedinici, onoj koja obuhvaća centar grada. Tamo je 365 stranka rada i solidarnosti dobila 1759 glasova na prebrojanih 98,56 posto. Ljubo Jurčić, kao nositelj liste, dobio je 337 glasova.

Tomislav Tomašević, čelni čovjek koalicije okupljene oko njegove stranke Možemo, dobio je 19.604 glasa.

Bandić je u stožer svoje stranke došao sinoć oko 21:15 te odmah izjavio da čestita pobjedniku izbora za 10. saziv Sabora.

“Dok god radimo u Zagrebu svoj posao pošteno, korektno i nosimo teret odgovornosti dvije krize – covid i potres, ne možemo na nacionalnom planu zabilježiti neki značajan rezultat”, rekao je Bandić.

Znači li ovo kraj Milana Bandića kao gradonačelnika Zagreba još je teško prognozirati. Lokalni izbori očekuju nas sljedeće godine, a svima je poznato da je Bandić mačka sa više od devet života.

Zagreb je rekao svoje! Pogledajte kome su povjerenje dali Zagrepčani


Komentari