‘JE LI MU SLAVA UDARILA U GLAVU?’ Gvardiolov prijatelj otkriva je li Joško i dalje ostao dečko sa Srednjaka

Junak utakmice s Belgijom Joško Gvardiol zagrebački je dečko sa Srednjaka. Je li se i koliko promijenio otkako je otišao iz kvarta ispričao nam je njegov dobar prijatelj Matej Cipar koji se Joškom druži još od vrtića.

“Bez obzira koliko je postao poznat i koliko ga svi znaju on je i dalje ostao isti. Uvijek možemo o svemu pričati i zezati se. Nije mu slava udarila u glavu. On još uvijek govori da bi se najradije vratio tu na Srednjake i da je tu najbolje vrijeme provodio. On je dobar i na terenu i izvan njega. Prijatelj koji je uvijek tu. Spreman pomoći. Naći će uvijek vremena koliko god bilo teško i uvijek je spreman za neko zezanje druženje” otkrio je.

Joško Gvardiol u djetinjstvu

Matej kaže kako se i danas druže i redovito komuniciraju cijelo vrijeme tijekom prvenstva.

“Prije svake utakmice mu poželim sreću, a nakon utakmice naravno čestitam. Pogotovo nakon ovakve priredbe. Odgovorio mi je da još nije ni svjestan do kud su otišli, što su napravili i kako je odigrao” rekao je pa se prisjetio nekadašnjih kvartovskih druženja.

“Često kad smo mi išli van, ili onako bez veze na kvart, on nije mogao zato što je za vikend putovao jer su imali utakmice. Tijekom tjedna je imao treninge pa se tu dosta trebalo prilagođavati da se vidimo. Nije imao slobodnog vremena kao mi ostali. Najviše smo vremena provodili na mjestu koje u Srednjacima zovemo dvojka, to je adresa Ulica Braće Domany 2 gdje je on živio. Tamo je parkić u kojem smo stalno visili  i pričali, a drugi dio vremena provodili smo na školskom igralištu i ispred škole.”

Na pitanje je li Joško  bio najbolji na školskom u Srednjacima Matej ipak nije ‘ko iz topa’ odgovorio potvrdno.

“Kako je nogomet kod nas najpopularniji sport svi smo mi trenirali nogomet i bilo je tu dosta dečki koji znaju igrati. Ali kad bi on uzeo loptu vidjelo se odmah da je to nešto drugo. Ipak, da me je netko pitao prije deset godina da će se ovo tu dogoditi to je nevjerojatno stvarno” priznaje Matej.

 

 

 


Komentari