JE LI MOGUĆE DA SE OVO DOGODILO?! Upravo svjedočimo povijesnom trenutku! (FOTO)

Foto: Facebook

Tko god se našao danas u centru grada ostao je ili zbunjen ili pomalo šokiran.

U slučaju da ste se danas našli na glavnome zagrebačkom trgu mogli ste ostati poprilično zbunjeni. Naime, svi mi imamo naviku svakih nekoliko sekundi pogledavati dobro nam poznati javni sat i brojati minute do susreta s dragom nam osobom ili pak do dolaska novog tramvaja. No, danas bismo se gadno opekli da smo se ravnali po satu na Trgu bana Josipa Jelačića jer je on odlučio prestati pokazivati nam vrijeme.

Ovo se događa doista rijetko jer se javni satovi, iz radionice Lebarović, redovito održavaju i servisiraju, a održava ih baš urarska obitelj Lebarović, što također piše na javnom satu. Nismo baš navikli gledati ih u zamrznutom stanju, ali kada se to dogodi zanimljivo je gledati reakcije prolaznika koji zbunjeno pogledavaju na javni sat, pa na ručni sat ili mobitel provjeravajući koji to sat ide krivo.

No, ovakvi trenutci nas zapravo mogu podsjetiti da sat kojeg inače ne doživljavamo tako prisno i osobno ipak jest dio nas jer nam se kroz godine uvukao pod kožu i postao simbolom naših susreta na Trgu. Prisjetite se, barem ste jednom u životu dogovorili sastanak na “Trgu kod sata”.

Zagreb.info
Zagreb.info


Komentari