Javni natječaj HRT-a: Traže se glavni urednici i urednici radijskih i televizijskih programa

Hrvatska radiotelevizija (HRT) konačno je raspisala javne natječaje za glavne urednike i za urednike radijskih i televizijskih programa na mandat od pet godina, izvijestili su u srijedu s HRT-a.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti na natječaj za glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HTV 1), Drugoga programa Hrvatske televizije (HTV 2), Trećega programa Hrvatske televizije (HTV 3) i Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HTV 4) i međunarodnoga televizijskoga programa, zatim za glavnoga urednika programa Hrvatskoga radija te za glavnoga urednika portala i nelinearnih medijskih usluga.

Kandidati se mogu prijaviti i za radno mjesto urednika sva četiri televizijska programa HRT-a, kao i međunarodnoga televizijskoga programa te za radna mjesta urednika u tri programa Hrvatskoga radija, međunarodnoga radijskog programa te za urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatske televizije (IMS – HTV) i urednika Informativnoga medijskog servisa Hrvatskoga radija (IMS – HR).

Osim toga, raspisan je i natječaj za urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja: Radija Knin, Radija Pula, Radija Zadar, Radija Dubrovnik, Radija Rijeka, Radija Split, Radija Osijek i Radija Sljeme.

Kako se ističe na HRT-u, rok za prijavu zainteresiranih kandidata je osam dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, a svi kandidati moraju imati završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, najmanje pet godina radnoga iskustva na uredničkim poslovima te poznavati barem jedan svjetski jezik.

Kandidati moraju biti hrvatski državljani te poznavati tehnologiju proizvodnje, pružanja i prijenosa audio i audiovizualnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija, a ne smiju biti državni dužnosnici ni uživati imunitet ni na kojoj osnovi.


Komentari