JAVITE SE! Grad Zagreb traži novog pročelnika Gradskog ‘megaureda’ za obnovu: Traži se nasljednik Dinka Bilića

Izborni stozer Tomislava Tomasevica, kandidata za gradonacelnika Zagreba politicke platforme Mozemo. Na fotografiji: Tomislav Tomasevic. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kako je i najavljeno, Grad Zagreb objavio je natječaj za novog prročelnika ili pročelnice Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Rok za podnošenje prijave je 30. lipnja, a mogu se javiti kandidati koji imaju magisterij s područja društvenih ili tehničkih znanosti i najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Uz to, navode iz grada, potrebno je poznavati rad na računalu.

Provjera znanja i mogućnost ponovnog imenovanja

U natječaju još stoji i kako će novi pročelnik odabrati na mandat od pet godina uz mogućnost ponovnog imenovanja te da je potrebno položiti državni ispit, ako ga već nema, najviše godinu dana od početka posla.

Zgrada Gradske uprave, foto: Wikimedia Commons

Zanimljivo jest da će odabrani kandidati pristupiti i testu provjere znanja i sposobnosti.

Zamjena Dinku Biliću

Podsjetimo, novi pročelnik ili pročelnica na tom mjestu zamijenit će dosadašnjeg šefa tog gradskog ureda – Dinka Bilića. Aktualni gradonačelnik ga je naime smijenio po dolasku na vlast, pa ga imenovao pomoćnikom pročelnika istog ureda, da bi na kraju Tomašević donio rješenje kojim ga imenuje privremenim pročelnikom.

Dinko Bilić, Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Inače, Dinko Bilić bio je najmlađi pročelnik sa samo 33 godine, a zamijenio je Davora Jelavića kojem se sudi u aferi Nadstešnice. Bilić je po zanimanju doktor ekonomije, a u Gradsku upravo je došao 2008. godine kada je dobio posao u uredu kojeg je i na kraju vodio.

Komentari