JAVIO SE NOVI VOĐA TORCIDE! ‘Htio sam zapjevati na ogradi sjevera, krenuo sam drugačije od njih…’

Hajdukov vezni igrač Stanko Jurić ušao je pod lup sportske javnosti nakon subotnjeg incidenta koji se dogodio iza utakmice 30. kola HNL-a. U njoj je domaćin na Poljudu s 4:0 svladao Rijeku, a Jurić se nakon utakmice pošao popeti na ogradu sjeverne tribine gdje su, kao i obično, smješteni oni najvatreniji navijači “Bilih”. Uzeo je mikrofon i zapjevao s Torcidom. Ne bi tu bilo ništa sporno da pjesma nije uključivala razno hladno oružje koje bi se u praksi trebalo primjenjivati na tijelima primjerice, Purgera i Riječana…

Jurića je zato Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer uzeo u postupak preko kojeg će mu se utvrditi kazna zbog navedenog čina.

Razgovarao je mladi nogometaš za Dalmatinski portal te je pritom objasnio što se dogodilo.

“Otišao sam na Sjever jer mi je jedna od životnih želja bila zapjevati s Torcidom. Pjesma je krenula s tribine, ponijele su me emocije. To mi jedan od najemotivnijih trenutaka u životu”, rekao je Jurić pa dodao:

“Pjesma je krenula s tribine. Ja sam pjevao “ja te volim Hajduče”. Krenuo sam pjevati jedno, a Torcida je nastavila pjevati što je vođa navijanja pjevao. Ali to nije bitno, bitno je da smo pobijedili i da smo korak bliže Europi.”

Neki su zbog spornih pjesama bili uvrijeđeni, a Jurić kaže da mu je žao.

“Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti. Ispričavam se ako sam ikoga uvrijedio, nije mi bila namjera”, rekao je i pojasnio kako je točno završio na sjevernoj tribini:

“Kada sam sjeo na klupu, vidio sam transparent ‘Torcida’ uz navijače sa zabranom i do njega ‘Torcida Pujanke’. Skinuo sam kopačke već prije da se lakše popnem. Meni je to već dugo bila želja, čekao sam pravu priliku. Nisu nas rezultati pomazili, nisam se nadao ni protiv Rijeke. Kada me trener sjeo na klupu, rekao sam to je to. Nikad ne znaš što se može dogoditi da tu priliku koju sam imao možda nikad neću dobiti. Bilo je sad ili nikad.”


Komentari