Javio se Mamić, trabunja o svojoj otmici i tvrdi: ‘Nisam pokušao smijeniti Dalića’; Čista laž!

Pixsell

Zdravko Mamić, najtraženiji hrvatski bjegunac, tvrdi da je u Međugorju stalno čuvan iako nikad nije mislio da bi mu netko želio nauditi, čak ni kada je propucan.

Samo dan prije nepravomoćne presude, nekadašnji šef Dinama, otišao je u BiH te je aktivirao svoje dvojno državljastvo. To znači da ne može biti izručen Hrvatskoj, ali sada tvrdi da ni tamo nije sigurna.

“Nažalost, imam informacija da moram biti čuvan. Nisam kukavica. Osjećam da lov na mene traje i ne znam kada će se završiti. Vidjet ćemo sve. Ali, situacija je zaista ozbiljna. Maloprije sam dobio poziv u kojem se tvrdi da postoje ozbiljne informacije da se sprema moja otmica. I nije to prva informacija”, rekao je Zdravko Mamić u razgovoru za Dnevni avaz.

“Ja sam 72 sata prije izricanja presude bio uvjeren da ću ujahati na bijelom konju u Sud u Osijeku i da ću čuti da sam slobodan i da sam nevin. I onda, znate što se dogodilo. Dobio sam neke dokumente nekoliko sati prije izricanja presude i shvatio sam što mi se sprema. Ja, jednostavno, nisam imao izbora i odlučio sam otići u BiH. Što se tiče Međugorja, ovdje sam okružen pažnjom i ljubavlju. Ljudi su srdačni. Dobra je neka vibracija“, rekao je Mamić i dodao kako je u Hrvatskoj politički i ciljano progonjen.

U nastavku razgovora Zdravko Mamić ustvrdio je kako je uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije – njegov uspjeh na kojem mu nitko nije zahvalio. Smetnuo je s uma pritom Zdravko da su baš zahvaljujući njemu ovi reprezentativci protrajbali svoje najbolje godine bez ikakvog uspjeha budući da je kvazitrenere, odnosno svoje poslušnike sam Mamić birao. Zaboravio je također Mamić da su ovi nogometaši uspjeli usprkos njemu, a ne zahvaljujući njemu koji se bogatio na njihov račun.

A da je bilo po Mamićevom, Zlatko Dalić bio bi smijenjen i prije odlaska u Rusiju, kako se doznalo u javnosti.

U razgovoru za Dnevni avaz, Mamić opovrgava ove tvrdnje, no, čini se bezuspješno.

Kako doznaje Jutarnji, Izvršni odbor HNS-a bio je podijeljen u dvije struje još od trenutka smjene Čačića i postavljanja Dalića. Bio je podijeljen jer aktualni izbornik nije uživao Mamićevu podršku.

U stvarnosti su zvonili telefoni članova Izvršnog odbora, onih koji su funkcionirali na Mamićev daljinski upravljač. Već nakon pobjede protiv Grčke u Maksimiru (4-1), kada je praktično ovjerena ulaznica za Mundijal, pokušao je dojučerašnji gazda hrvatskog nogometa smijeniti Dalića, ali društvo se tada oglušilo na njegovu inicijativu.

Drugi put u akciju je krenuo poslije poraza protiv Perua na američkoj turneji. Kako saznajemo, u misiju su koordinirano trebali krenuti dužnosnici godinama bliski Zdravku Mamiću, poput Damira Vrbanovića, Ante Vučemilovića-Šimunovića i Ante Kulušića. Naišli su na neočekivano žestok otpor struje koju je predvodio Marijan Kustić, saborski zastupnik HDZ-a i čovjek s premijerovim placetom za tiho provođenje paketa reformi u nogometnoj organizaciji”, doznaje Jutarnji pozadinu rata u HNS – u.

Komentari