JARUN U NOVOM RUHU: Gradonačelnik otvorio uređenu pješačku stazu

Zagreb.hr

Gradonačelnik Bandić otvorio novouređenu pješačku stazu.

Novouređenu pješačku stazu, kod doma Tehnike na jezeru Jarun, rezanjem je vrpce otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Inicijativu za saniranje staze potaknuo je Davor Krasić, slušatelj emisije Radija Sljeme Zagrebi po Zagrebu, u kojoj je gradonačelnika zamolio da se sanira šetalište koje je zbog kiše bilo gotovo neprolazno.

Kako se čulo, izgrađen je dio u dužini od 270 metara s kojim je zatvoren krug unutarnje šetnice oko Jaruna duge oko 5.5 kilometara. Radove asfaltiranja i postavljanje rubnika izvelo je poduzeće Zagrebačke ceste, a uređenje okoliša podružnica Zrinjevac. Sanacija je trajala oko mjesec dana, a investicija iznosila oko 330.000 kuna.

Osim staze koju danas otvaramo, u povodu Europskih sveučilišnih igara na Jarunu su uređene tribine i potpuno su renovirani sportski objekti koje koriste naši veslači za treninge. Projektira se i novi specifičan kanalizacijski sustav prilagođen za jezera kako ne bi dolazi do slučajnih zagađenja vode – rekao je ravnatelj Ustanove Upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba, Marinko Tomić.

Najavio je i projekt raščišćavanja jezera uz pomoć suvremenih metoda za odstranjenje mulja da bi popularno Zagrebačko more zablistalo punim sjajem, stoji na službenim stranicama Grada.


Komentari