JARUN JOŠ NEMA OGRADU ZA PSE: Kazne svejedno dolaze

FOTO: Zdenko Đurček

Najveća zagrebačka livada za istrčavanje pasa na Jarunu i dalje nema ograde.

Gradska skupština Grada Zagreba je  u svibnju donijela odluku o postavljanju ograde na Jarunu, vlasnici pasa koji posjećuju livadu dalje čekaju obećano, piše Zagrebancija.

“Ograda još nije postavljena i to vam je samo pokazatelj kako se uvažavaju odluke koje se donose u Gradskoj skupštini. Sugrađani su napravili peticiju da se vrati ograda na livadu koja već 10 godina služi za puštanje pasa. Ja sam u dogovoru s njima tu njihovu peticiju pretočio u prijedlog izmjene gradske odluke. Gradonačelnik je na samoj toj sjednici u svibnju moj prijedlog prihvatio sa zamolbom da pričekamo sa primjenom odluke do 1.8. kako bi u međuvremenu ta tri mjeseca Jarun odnosno Zagreb postavio ogradu na tu livadu. Sada je kraj studenog, ograde nema i neće biti postavljena, a to dovodi u pitanje kako Grad funkcionira” rekao je gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Osim ograde, probleme prave i komunalni redari koji pišu kazne vlasnicima pasa, iako livada od kolovoza služi za istrčavanje pasa. Prema odluci psi se  smiju kretati bez povodca, ali uz nadzor vlasnika, tako da su kazne protivne odluci Skupštine.

Zastupnik Stojak je rekako kako nitko nema pravo kažnjavati niti jednog  građanina s psom kada ga se pusti na ovoj livadi.

Ostaje pitanje zašto ograda još nije postavljena iako je odluka jednoglasno usvojena.


Komentari