JANKOVIĆ BRANI FEŠTU MEDICINARA: ‘Ako to nije razlog za razbit se uz tamburaše – ne znam što je’

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL, RTL scrennshot

Snimka fešte iz COVID bolnice šokirala je javnost, ali ne i chefa Matu Jankovića koji medicinsko osoblje brani na Facebooku.

“Javnost se okomila na medicinske sestre koje slave u bolnici. Ista ona javnost koja ima Bozićne tulume u uredima, na radnom mjestu časti kolačima i pićem za rođendan, ili se proveseli petkom pred vikend nakon radnog vremena. Ako ćemo iskreno, niti jedno radno mjesto nije za feštu. Uostalom, slavili su odlazak jedne od njih u Njemačku, a restorani su zatvoreni. Ako to nije razlog za razbit se uz tamburaše – ne znam sto je. A kad vidiš što o tebi misle nakon sto gineš za njih na opasnom radnom mjestu za ku**c od place, mora da je slađe odje**t. Iza toga samo treba reći – zbogom žohari”, napisao je.

Podsjećamo, na snimci su zaposlenici KB Dubrave pjevali i plesali, a navodno se tulum održalo jer jedna medicinska sestra odlazi raditi u Njemačku. Ravnatelja bolnice Ivica Lukšić u subotu je rekao kako se još uvijek prikupljaju informacije o spornom događaju koji se odvio u prostorijama koje su izvan COVID odjela, točnije u sobi za odmor u podrumu na odjelu rehabilitacije.

Hrvatska komora medicinskih sestara je u priopćenju medijima osudila je proslavu medicinara.

“Takvo ponašanje je potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu. Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Ovaj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače, rekao je predsjednik HKMS-a, Mario Gazić dodajući kako su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19.

Oni, dodao je Gazić, mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući požrtvovno o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB Dubrava o navedenom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak, navodi se u priopćenju medijima”, poručuju.


Komentari