JADNA ŽENA: U potresu ostala bez doma, a privremen smještaj slučajno našla kod ubojice taksista i zloglasnog kriminalca koji ju je noćas opljačkao

Prošlo je točno 15 dana od razornog potresa koji je 22. ožujka u rano jutro Zagrepčane ostavio bez teksta, sna i domova. Na ulici su se pronašli mnogi koji su pomoć odlučili potražiti u Facebook grupi ‘‘POTRES HRVATSKA-Pomoć i informacije”. Među njima je i Gordana Grgurinović kojoj je današnje jutro donijelo još jedan, moćan privatni zemljotres. Tijekom noći ostala je bez 2.700 kuna koliko joj je ukrao njen novi cimer čiji identitet nije odmah znala.

Naime, jedna kratka Google pretraga bila je dovoljna da Gordana sazna s kim je dijelila stan. Vjeruje kako je njen cimer Željko Radonjić, zloglasni kriminalac i ubojica koji je sa samo trinaest godina smaknuo taksista.

”Iza sebe ima nevjerojatnih 500-tinjak kaznenih djela, među kojima i ubojstvo taksista, a krađe auta prava su mu specijalnost jer to radi od svoje desete godine”, već ranije je o njemu napisao Jutarnji list.

”Jutros me nazvala Gordana plačući. Rastresena je kompletno, nije ovo očekivala. On je sada nestao, a za sobom je ostavio samo psića o kojem se sada Gordana brine. Zastrašujuće je i to da on sa sobom ima sataru. U stanu ju je držao pored svojeg kreveta, a sada s njom šeta gradom”, rekao nam je Dario Oreški, voditelj spomenute Facebook grupe.

Tražila je dugoročan smještaj u najam u kojem bi se smjestila i ponovno pokušala napraviti dom za svoju kćer i tri životinjice. Gordana, sama stopostotni invalid nakon teške prometne nesreće u kojoj je sudjelovala prije šest godina, putem Facebooka pronašla je smještaj. Radilo se o malom prostoru kojeg je morala platiti 1200 kuna, a dok se ne snađe kćer joj je kod prijatelja, objašnjava nam Dario i nastavlja kako su odmah po useljenju bili skeptični. Vlasnica stana na adresi Črnomerec 55 ima svojeg posrednika među stanarima koji u njeno ime prikuplja novac za stanarinu.

Gordanin zahtjev da se sve odradi prema zakonu nije uslišen, a vlasnica je inzistirala na tome da se plaćanje stanarine odvija ”na crno”. Tek nakon useljenja cijena je podignuta na 1500 kuna za mjesec dana što je točno 300 kuna više od cijene koja je dogovorena, a vlasnica nije željela imati veze ni s uplatnicama preko kojih je gospođa željela platiti svoju stanarinu.

”Predaja novca trebala je ići samo preko tog posrednika, potpuno ”na crno”. Kasnije smo saznali da je taj njen posrednik od djetinjstva prijatelj sa Željkom pa je policija posjetila i njega”, nastavlja plemeniti mladić koji od potresa pomaže onima koji nisu imali sreće.

Prevaranti nasrću na FB Grupu „POTRES HRVATSKA“, donosimo jedno istinito svjedočanstvo

”Odmah prvoga dana je jedna članica moje grupe otišla Gordani pomoći, odnijela joj je malo hrane i pomogla se smjestiti. Željko je tada glasno puštao glazbu do te mjere da se nije moglo normalno razgovarati. Članica grupe mu je objašnjavala kako je gospođa Gordana invalid i treba mirniju atmosferu”, rekao nam je zabrinuti Dario koji je volio bi njaviše volio da Gordana dovede svoje dijete kod njega u Zagorje, ali razumije kako je vezana za Zagreb.

”Ovisi o Centru za socijalnu skrb, potrebno joj je prebivalište u Zagrebu, dolazak kod mene je posljednja opcija”, govori Dario koji nam dalje priča kako je policija pozvana odmah ujutro te je sada u potrazi za Željkom. Poučeni njegovom prošlošću, u grupi su odmah kontaktirali sve taksiste koje znaju kako bi ih savjetovali da se klone područja Črnomerca gdje se on možda još uvijek nalazi.

Trenutno joj članovi grupe i BBB pomažu preseliti stvari u sigurnu lokaciju kako bi se na vrijeme sklonila od ubojice koji joj je tijekom prošle noći ukrao 2.700 kuna. Taj novac spremala je za sljedeći smještaj, a sada vjeruje kako se nalazi u opasnosti.

Kućica u kojoj je živjela sa svojom kćeri s posebnim potrebama nastradala je u potresu, a privremeni smještaj potražila u podrumskoj sobici jedne od kuća u susjedstvu odakle je otišla kada je vjerovala da će se smjestiti na adresi Črnomerec 55.

Facebook grupa nudi pomoć nakon potresa: ‘Ima i onih koji ovu situaciju iskorištavaju’


Komentari