‘JAD I BIJEDA’ Zagrepčani nezadovoljni mjestima u kojima odrastaju mališani: ‘Vježbaju po hodnicima, blagovaonicama…’

Vrtić, IlustracijaFoto: Pixabay

Zagrebački se roditelji već dulje žale na manjak mjesta za djecu u dječjim vrtićima u gradu. Uprava planira izgradnju nekoliko vrtića, od kojih će, prema njihovim riječima, najveći biti onaj u Kašini.

Dok se novi vrtići ne niknu, na društvenim su nam mrežama Zagrepčani otkrili u kakvom su stanju vrtići i škole u gradu.

Da situacija nije baš bezazlena, smatra jedna Zagrepčanka. “Sramotnom stanju kao i zdravstvo”, napisala je. S druge strane, njega sugrađanka vjeruje da stanje ovisi o jednom bitnom faktoru. “Kako koja škola i vrtić. Dosta ovisi i o ravnatelju”, kaže.

“Jad i bijeda”, “Pomozi, Bože” i “Kao i općenito u gradu i državi… Jad i bijeda”, neki su od opisa stanja u vrtićima.

‘NEMAJU GRIJANJA, IZ IGRAČKE VIRE ČAVLI…’ Roditelji zabrinuti stanjem u zagrebačkom vrtiću, ravnateljica odgovorila na prozivke

Iako je jedna čitateljica napisala: “Bez WC papira i sapuna”, jedan od komentara misli da može biti i gore. “Pretpostavljam da su za nijansu bolji nego u drugim mjestima po Hrvatkskoj. Izuzetak su novi vrtići”, kaže on.

Nisu samo gradski vrtići problem, sudeći po nekim mišljenjima. “Sve bi bilo u redu da djeca u Osnovnoj školi Voltino imaju dvorane za tjelesni koje još čekaju popravak poslije potresa te djeca na žalost vježbaju po hodnicima, auli, blagovaonici”, napisala je majka osnovnoškolaca.

Problem je u drugoj osnovnoj školi zamijetila još jedna zagrebačka osnovna škola. “Bilo bi odlično kad bi djeca u Osnovnoj školi Savski gaj imali kuhinjsku menzu gdje bi jeli, a ne na hodnicima i u haustorima škole”, opisala je čitateljica.

“Tak-tak kao država, veli moja suseda”, zaključuje Zagrepčanin.


Komentari