JABUKA MIJENJA IME I KONCEPT! U kultni klub zagrebačke alternative stižu elektronski partiji, doznalo se tko je novi zakupac

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Jedno od posljednjih utočišta zagrebačke alternativne scene, kultna Jabuka, uskoro će promijeniti ime, ali i koncept samog kluba. Nakon mnogobrojnih bitki i drama, dama na Jabukovcu 28 dobila je novog zakupca, zagrebački label i booking agenciju Pozitivan ritam.

“Sigurno ćemo u klub vratiti koncerte, ali poštivat ćemo i moderne trendove koji danas dominiraju. Cilj je, dakako, bilo zadržati i spasiti klub tako da i dalje pripada alternativnoj sceni, no aplikacija natječaja tražila je bogatiji plan, za događanja kakva prije u Jabuci nisu postojala. Program je podijeljen u pet programskih smjernica: slušaonice, koncerti, film, književnost i edukacije”, otkrio je Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma, piše Jutarnji.

Uz koncerte, u novoj će se Jabuci održavati elektronski partiji i to, na žalost ljubitelja rocka, upravo u udarnom terminu, petkom i subotom.

“Klub će raditi svaki dan, osim nedjelje. Početkom tjedna odvijat će se događanja vezana uz film, knjige i edukacije dok bi četvrtak bio rezerviran za koncerte. Petak i subota? Partijana, odnosno clubbing”, rekao je Meniga.

Sve detalje agencija će predstaviti u četvrtak u podne u prostorijama kluba, kojeg će preuzeti na idućih pet godina. O novoj Jabuci govorit će i članovi novog tima, kao i poneki od gostujućih izvođača te predstavnik organizatora manifestacija.

“Definitivno osjećamo veliku odgovornost, ali istodobno smo jako motivirani. Želimo opravdati ulogu koju imamo”, tvrdi Meniga koji je za natječaj saznao od suradnika i prijatelja iz Močvare.

Inače, Label Pozitivan ritam nastao je, kako piše na njihovim stranicama, kao posljedica multipliciranja različitih aktivnosti koje su počele pokretanjem pulskog Seasplash festivala, a danas okuplja glazbene profesionalce s više od dva desetljeća iskustva u pripremanju, promoviranju, organiziranju i realizaciji samih projekata.

Pozitivan ritam ima cjelogodišnji raspored događanja putem različitih klupskih programa, vodi klub Pločnik i organizira brojne festivale na obali, većinom elektronske glazbe.


Komentari