‘JA TO NE MOGU VJEROVATI’ Zagrepčani zgroženi slučajem sugrađanke: ‘Je li ovo moguće? Proglase te žrtvom pa te kazne’

Foto: Unsplash

Slučaj Zagrepčanke koju je pogreška banke odvela na sud i zagorčala joj život šokirao je sve. Njoj je, naime, banka greškom uzela 22.000 eura. Banku je odlučila tužiti za duševne boli i tražila odštetu u iznosu od 38.000 kuna, a tek ju je presuda suda ”dokrajčila”. Sud joj je dao samo 4000 kuna jer stres koji je pretrpjela nije bio dugotrajan, a da stvar bude gora, Zagrepčanka još mora na kraju platiti 10.000 kuna sudskih troškova banci.

Mnoge je ovaj slučaj zgrozio. ”Žena je dobila parnicu, ali mora platiti banci sudske troškove? Ja to ne mogu vjerovati. Ovo je moderno ropstvo zvano kapitalizam u kojem koliko god da si u pravu gubiš jer mašinerija koja ima novac i moć će se potruditi da izgubiš”, šokirana je jedna gospođa.

‘Je li ovo moguće, Bože moj? Što se kod nas radi za ne vjerovati”, ”Sramota od sudstva, sram vas može biti”, ”Sud kaznio osobu koju je proglasio žrtvom. Strašno”, nižu se komentari sugrađana.

A neki su se prisjetili problema s bankom u kojima su se i sami svojevremeno našli.

”Iz mog iskustva s kreditima – bolje ih je nikada ne imati. Kredit 1992. godine otplaćen i sva sreća da sam tražio potvrdu jer su me 2010. godine htjeli ovršiti. U drugoj banci zatvorio sve račune, platio članarine za cijelu godinu, obavezno potvrda – nakon dva mjeseca opet poziv za otplatu dvije članarine, a imam potvrdu da sam sve zatvorio. Nakon šest godina od iste banke poziv da nisam zatvorio europski račun koji su oni otvorili na moj zatvoreni račun?!? Uzeo sam potvrde da sam zatvorio i otišao do njih. Sve u redu, potpisao zatvaranje tog računa i sad već godinama samo čekam opet neku idiotariju. Nemam račun u niti jednoj banci, radim samo za onoga tko plaća kešom. Traže me kao ozebli sunce za servis strojeva – samo keš”, ispričao je muškarac kojega su od većeg problema spasile samo potvrde koje je marljivo čuvao.


Komentari