’JA SAM IMENOVANA ISTO KAO I LAUC’: Upravno vijeće DB Srebrnjak održalo prvu sjednicu, upitna pozicija ravnatelja

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

U ponedjeljak se prvi put sastalo novo Upravno vijeće zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak, a pred novinare je stala predsjednica Vijeća, Sanja Kolaček. 

Tvrdi kako će sjednica biti nastavljena za osam dana, a otkriva i kako nisu odlučili što s mandatom ravnatelja koji je isti stavio na raspolaganje. “Ako mi to prihvaćamo, povlači za sobom imenovanje vršitelja dužnosti, a da bi to mogli, moramo imati informacije i razmisliti i znati tko bi to mogao biti. To nije prebačeno za drugu sjednicu, nego će se nastaviti ova sjednica za osam dana”, rekla je, prenosi N1.

Upitana je i može li vršitelj dužnosti biti Boro Nogalo, bivši ravnatelj, no ona nije uvjerena u to. “Mislim da ne jer on nije zaposlenik bolnice”, tvrdi.

Naposljetku, govorila je i o zaposlenju Tomislava Lauca, člana Vijeća koji je donirao kampanju gradonačelnika Zagreba. “Ne bih o tome, ja sam isto tako imenovana. To morate pitati vlasnika koji je imenovao. Odluke su donošene jednoglasno i konstruktivno, počeli smo od toga da nam je svima prvi cilj da što bolje radimo, počevši od Translacijskog centra i same bolnice”, zaključila je.

Inače, Kolaček je na funkciji predstojnice Klinike za pedijatriju Dječje bolnice u Klaićevoj zamijenila Anu Stavljenić Rukavinu, uhićenu u sklopu nedavne velike USKOK-ove akcije i koju se tereti za utjecaj na izbor ravnatelja Srebrnjaka.

Komentari