Izvješće iz policije: Ovo su najsigurniji i najproblematičniji zagrebački kvartovi

FOTO: Wikimedia / Ilustracija

Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2016. godini.

Gostujući na 2. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur predstavio je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2016. godini, koje svake godine podnosi Policijska uprava zagrebačka.

Na području od 90 tisuća stanovnika koje pokriva Policijska postaja Sesvete živi se najsigurnije, pokazuju statistički podaci koje je u godišnjem izvještaju o stanju sigurnosti na području Grada Zagreba jučer podnio zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Teur.

Iako je kapacitet današnje sesvetske policijske postaje davno postao premali za veličinu Sesveta, iako sesvetski policajci rade u prilično teškim i prenapregnutim uvjetima, podaci pokazuju da se u našem dijelu Prigorja u odnosu na ostale zagrebačke dijelove, živi najsigurnije.

Prema podacima broj svih počinjenih kaznenih djela na području Sesveta u prošloj je godini iznosio 794, a godinu ranije, dakle 2015. godine bilo je počinjeno 901 kazneno djelo, dakle vidljiv je pad počinjenja kaznenih djela za gotovo 12%, pri čemu je razriješenost kaznenih djela povećana za 8,4% sa 43,5 na 51,9%.

Najproblematičniji dijelovi grada su pod nadzorom policijske postaje Trešnjevka i Novi Zagreb. Na području Trešnjevke dogodilo se ukupno 2294 kaznena djela, a u Novom Zagrebu 2008, no i tu se nešto smanjuje njihov bro.

Zagrebačka županija

Što se Zagrebačke županije tiče uvjerljivo je za život najsigurnija Zelina s tek 170 ukupno počinjenih kaznenih djela, no, to je povećanje od čak 7,6% u odnosu na prethodnu godinu.

Ka je u pitanju sigurnost u prometu, najmanje nesreća na području grada dogodilo se na području policijske postaje Medveščak, 399, a slijede Sesvete sa 484 prometna incidenta. U gotovo svim dijelovima grada vidljiv je pad broja prometnih nesreća, u Sesvetama je prethodne godine ih bilo 504, što je pad za 4%.

Na području Zagrebačke županije najmanje nesreća dogodilo se u Vrbovcu, 146 uz pad od čak 31,5%.


Komentari