IZVANREDNA ZAGREPČANKA: Ima samo 20 godina, a oborila je s nogu svjetske stručnjake (FOTO/VIDEO)

Youtube/ Screenshot

Mlada Zagrepčanka stoji uz bok svjetskih glazbenih velikana.

Carolina Blašković 20-godišnja je violinistica koja potječe iz zagrebačke glazbene obitelji, a trenutno studira violinu na glasovitom Kraljevskom muzičkom koledžu (RCM-Royal College of Music) u Londonu u klasi profesora Radu Blidara.

Osvojila je prvo mjesto na prestižnom međunarodnom pijanističkom i violinističkom natjecanju American Protege International Piano/Strings Competition 2016. i to kao  najmlađa od 62 natjecatelja u kategoriji studenti-profesionalci.

Carolina glazbeni talent njeguje od malih nogu. Pa je tako prvi javni nastup održala s nepune četiri godine. Sa šesnaest godina bila redoviti student Muzičke akademije u Zagrebu. Zananje je usavršavala kod niza renomiranih glazbenika, među kojima su Victor Tretiakov, Natalia Likhopoi, Goran Končar, Adam Korniszewski, Michael Vaiman i drugi.

Čestitke od gradonačelnika Bandića

U povodu osvojenog prvog mjesta na prestižnom međunarodnom pijanističkom i violinističkom natjecanju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ugostio ju je jutros u zgradi Gradske uprave.

Čestitavši Carolini na osvojenom prvom mjestu u Carnegie Hallu, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je siguran da bi Carolina mogla postati nasljednica naše poznate violončelistice Monike Leskovar. Poručio joj je da nikako ne odustaje od svojih snova i ciljeva te joj zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, Carolina je istaknula kako je ova nagrada potvrda njezinog dosadašnjeg rada te joj je iznimna čast biti prihvaćena u svjetskoj glazbenoj eliti.

“Vrlo sam sretna i ponosna da ću ponovno u studenom ove godine imati priliku predstavljati svoj grad Zagreb i Hrvatsku u New Yorku te ću to napraviti na najbolji mogući način.”, kazala je mlada violinistica, stoji na stranici Zagreb.hr.

Zamjenik pročelnika GU za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić rekao je kako će Grad Zagreb uz pomoć Zagrebačke filharmonije i uz potporu gradonačelnika učiniti sve da iznađe sredstava za vrhunski instrument za Carolinu kako bi nastavila svoju daljnju karijeru.


Komentari