IZNIMNA ZAINTERESIRANOST: Turisti ‘poludjeli’ za najvećom maketom željeznice na ovim prostorima

Backo miniI Express

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe otvorena je prije svega četiri mjeseca. Smještena je u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici br. 4 i postala je pravi turistički dragulj glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske.

Facebook/BACKO MINI Express
Facebook/BACKO MINI Express

Velika zainteresiranost za ovu malu zagrebačku oazu koja se proteže na 75 četvornih metara, bila je vidljiva već na otvorenju kada su novinarske ekipe iz daleke Kine popratile ovaj zagrebački projekt te poslale u istočnu Aziju vijesti o ovom jedinstvenom projektu na prostoru Hrvatske. Naime, turisti su otkrili ovu atrakciju u Gundulićevoj ulici, a nedavno ju je posjetio i Danac Michael Schønwandt, svjetski poznati dirigent.

>>>NAJVEĆA MAKETSKA ŽELJEZNICA OVIH PROSTORA: Čak 1050 metara mini-tračnica

S porastom turističkih posjeta glavnom gradu, koji i ove godine bilježi rekorde, turisti su “otkrili” i maketarsko blago u Gundulićevoj ulici, kojega je nedavno posjetio i Danac Michael Schønwandt, svjetski poznati dirigent. Bez ikakvih kvarova u maketi istovremeno može voziti dvadeset vlakova, za što je postavljeno čak 1.050 metara mini – tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra. Po svojim dimenzijama, maketa Backo Mini Express spada među dvadeset najvećih u Europi, a plod je isključivo ručnog rada velikog maketarskog zalaganja idejnog začetnika projekta Antuna Urbića i još četvorice djelatnika makete te je u 80 posto svog sadržaja izvorni hrvatski proizvod.

>>>DOSAD NEVIĐENA MAKETA ŽELJEZNICE: Prostor od 75 kvadrata ostavit će vas bez daha!

 


Komentari