‘Izmasakrirali’ izbornikov govor: Ovo je Dalićeva izjava koja je izrezana s HTV – a

Pixsell

Zlatko Dalić preko noći je postao miljenik nacije. Svojom skromnošću, staloženoću i poniznošću uvukao se u srca građana koji su mu jučer gromoglasno klicali na središnjem zagrebačkom trgu. Mirni izbornik tako jučer nije uspio suspregnuti suze vidjevši na kakav način je njega i njegove heroje dočekala Hrvatska.

“Nemam riječi zahvalnosti za ovo. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, svoje obitelji, za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje, jer da nije bilo njih, ne bi bilo naše šahovnice. Nismo prvaci, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe, da su dečki dali sve od sebe”, kazao je u ponedjeljak Dalić, a njegove riječi prekinule su ovacije mase s Trga.

“Ovi dečki su sa ponosom nosili hrvatski dres i dali sve od sebe. Vi ste bili najbolji navijači na svijetu i hvala vam lijepo na ovakvom dočeku, jer mi smo dali sve od sebe, ali i vi ste dali sve od sebe. Iznad svega Hrvatska”, zaključio je izbornik svoj govor.

Međutim, Dnevnik HRT – a izmasakrirao je Dalićevu izjavu koja je u njihovoj montaži glasila ovako:

“Mi smo u Rusiji igrali za sebe, svoje obitelji, igrali smo za za vas, za cijelu Hrvatsku. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Iznad svega Hrvatska.”

Razlozi ovakve montaže još uvijek su nejasni budući da je ipak riječ o izjavi izbornika Hrvatske reprezentacije koja je puštena u Dnevniku javne medijske kuće.

Podsjetimo, Dnevnik je išao odmah nakon prijenosa uživo, odnosno nešto iza 22 sata. Montiranu izjavu Dnevnika HTV – a pogledajte ovdje od 9:15 minute.

(VIDEO) Zlatko Dalić nije mogao suspregnuti suze: Pogledao masu pa zaplakao

 

Komentari