Izložba u tunelu Grič: Nagrađivani fotografi za pomoć djeci!

SOS Dječje selo Hrvatska u partnerstvu s tvrtkom CEWE organizira izložbu radova s najvećeg foto natječaja na svijetu 2017. godine, Naš život je lijep – Our World is Beautiful, u tunelu Grič od 1. do 30. travnja 2019.

Izložba će prikazati 20 domaćih i 20 stranih radova koji su sudjelovali u najvećem foto natječaju na svijetu 2017. godine, CEWE Photo Award 2017. Naš život je lijep, izložba je fotografija koja slavi ljepotu življenja, uživanja u prirodi, interakciji s ljudima iz različitih podneblja i društava te nas inspirira i motivira da čuvamo ljepote kojima smo okruženi. Bilo da se radi o prirodi, društvenim aktivnostima ili ljudima, odgovornost čuvanja i brige o našoj zajednici snažno je povezana s količinom sreće koja nas kao emocionalna bića okružuje.

Upravo takvu poruku izložbe SOS Dječje selo Hrvatska želi odaslati u našoj zajednici i inspirirati posjetitelje izložbe u tunelu Grič. Stoga, pozivamo sve ljude dobre volje da se tijekom travnja prošeću tunelom i posjete izložbu.

Među brojnim autorima koji su svoje fotografije velikodušno ustupili za potrebe ove izložbe, našli su se i hrvatski fotografi: Tomislav Safundžić, Alan Grubelić, Paulo Dukić, Vlatka Glasnović  i Toma Kezić, Ovi su ljudi velikog srca ustupili po nekoliko svojih autorskih radova, koje će, nakon završetka izložbe ponuditi na Facebook aukciji SOS Dječjeg sela, a sav prihod bit će namijenjen djeci koja odrastaju u okviru skrbi ove Udruge.

Prilikom razgledavanja izložbe posjetitelji će moći uplatiti donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska putem mobilne aplikacije i 2D kodova koji će biti postavljeni u prostoru tunela Grič te dati svoj doprinos i pružiti brižan dom djeci o kojoj skrbimo.

Kompanija CEWE na poseban način shvaća svoj gospodarski uspjeh kao obvezu prema društvu pa tako, SOS Dječja sela diljem svijeta i CEWE, od 2013. godine imaju blizak partnerski odnos, tijekom kojeg donirali već milijun eura za obitelji i djecu u potrebi diljem svijeta. CEWE uz fiksne projekte podržava i aktualne programe humanitarne pomoći. U njih su se 2017. godine ubrajali zbrinjavanje gladne djece u Somaliji kao i humanitarne akcije u regiji Diffa, u graničnom području između Nigera i Nigerije.

Suradnja s organizacijom SOS Kinderdorf international postala je privilegija i radost koja je kompaniji CEWE prirasla srcu, pa tako, osim što pružamo financijsku podršku, i mnogi naši zaposlenici angažiraju se na raznim dužnostima na lokacijama u Njemačkoj i Europi. Posebno su bliski odnosi nastali sa SOS Dječjim selima u Gani, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji, ali i Hrvatskoj. Tvrtka CEWE dugogodišnji je partner i vjeran prijatelj Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Već pune tri godine svojim maštovitim svijetom fotografije obogaćuju život mališana koji odrastaju u SOS Dječjim selima. Kroz edukacije malih zaljubljenika u fotografiju organizirali smo nekoliko uspješnih izložbi u krugu SOS Dječjeg sela, a tvrtka CEWE se potrudila da nam svaki rođendan, obljetnica i važan trenutak ostane zabilježen fotografijom. Veselimo se novim suradnjama i zajedničkim stvaranjem neizbrisivih uspomena.


Komentari