Izglasana nagodba o Agrokoru: za nagodbu je bilo više od 80 posto!

Igor Soban/PIXSELL

U dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović (Cibona) u Zagrebu u srijedu vjerovnici Agrokora na završnom su ročištu izglasovali nagodbu. Za nagodbu u Agrokoru je bilo oko 80 posto ukupnih tražbina, navode prve informacije.

Na ročištu koja će se održati u sportskoj dvorani Dražen Petrović pravo glasa ima 3069 vjerovnika, a ukupan iznos tražbina zadnjeg radnog dana prošlog mjeseca iznosio je 42,64 milijarde kuna. Glas se računa ovisno o iznosu tražbina. A kako bi nagodba prošla mora dobiti podršku od 67 posto vjerovnika.

Međutim, kako je ipak riječ o velikom broju vjerovnika (točan broj je 3069), sud je predvidio vremenski rok od dva sata za registraciju bez koje se inače ne može glasati oko nagodbe.

Vjerovnici će glasati putem aplikacije koju je posebno razvila Agrokorova tvrtka za ovu priliku. Ako nagodba prođe najveći vlasnici bit će Sberbank s 39,2 posto, imatelji obveznica s 25 posto, VTB banka sa 7,5 posto i Zagrebačka banka s 2,3 posto. Oni će zajedno imati gotovo tri četvrtine vlasništva u Agrokoru.

Podsjećamo, jučer je Visoki trgovački sud odbio žalbu Ivice Todorića protiv zaključka zagrebačkog Trgovačkog suda od 21. lipnja, a kojim je zakazano ročište za glasovanje o nagodbi.


Komentari