Izdano upozorenje za cijelu zemlju: Stižu velike oluje i pijavice, na udaru središnja Hrvatska

Pixabay

ESTOFEX, europski sustav za prognoziranje oluja, izdao je drugi stupanj upozorenja za velik dio Hrvatske. Najavljuju oluje na području kopnene Hrvatske već tijekom poslijepodneva, a tijekom noći se očekuju nevremena i pijavice i na Jadranu.

Danas poslijepodne možemo očekivati česte i obilne pljuskove s grmljavinom, uz mjestimična olujna nevremena. Nestabilno vrijeme trajat će sve do srijede prijepodne.

Sredinom tjedna diljem će Hrvatske zamjetno osvježiti. U većini unutrašnjosti poslijepodnevna će temperatura biti niža nego u ponedjeljak čak i za više od 10 °C, ponegdje čak i za oko 15 °C, piše Index.

Stižu dva vala oluja

U središnjoj će Hrvatskoj biti vjetrovitije, uz mjestimice i jake udare sjeveroistočnjaka, a i oblačnije. Mjestimična kiša moguća je već prijepodne, a osobito će kasno poslijepodne i navečer biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, vjerojatno i nevremena. Najviša temperatura bit će između 25 i 29 °C.

Sredinom tjedna osjetno svježije, uz buru

U srijedu na kopnu osjetno svježije, u prvome dijelu dana s oblacima, često kišom, mjestimice i grmljavinom. Poslijepodne razvedravanje, no još mjestimice uz poneki pljusak. Ponegdje će puhati jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Od četvrtka sunčanije, uz mogućnost za jutarnju maglu, a dnevna temperatura zraka malo će porasti.


Komentari