Izdano upozorenje: Stiže nam toplinski val, evo kako se zaštititi

dosije.ba

Za utorak je DHMZ izdao upozorenje od toplinskog vala na području Zagreba, Osijeka i Karlovca. Svakako se držite hladovine i pijte dovoljno tekućine, preporuka je iz DHMZ-a.

U ponedjeljak ćemo biti u polju izjednačenog ili malo povišenog tlaka. Poslijepodne će na kontinentu biti pretežno sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće uz temperaturu između 27 i 31 °C. S

U utorak u kopnenom dijelu temperatura će porasti preko 30, a može biti i blizu 35 stupnjeva.

Navečer će biti nestabilnije pa će tijekom srijede i četvrtka opet biti pljuskova i grmljavine te će okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. U drugoj polovici tjedna uz to će i osvježiti.

Temperatura mora kreće se između 24 i 26 stupnjeva. Budući da je da je oblaka vrlo malo, UV indeks će sutra biti vrlo visok u cijeloj zemlji.

Nosite laganu odjeću, jedite laganu hranu i pijte dovoljno tekućine. Nesanica, glavobolja, umor i loše raspoloženje moguće su kod meteoropata, a veće tegobe kod astmatičara i srčanih bolesnika. Preporuča se izbjegavanje većih napora, nošenje lagane odjeće, zaštita od UV zračenja te uzimanje dovoljno tekućine i lagane hrane.


Komentari