Izbori su prošli, od sada ćete sve plaćati: ZET i Zagrebparking ukinuli mjeru oprosta prvih kazni

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tijekom izborne godine, odnosno lani, gradonačelnik Milan Bandić poručio je da svatko ima pravo jednom pogriješiti pa je tako uveo mjeru praštanja prvih kazni.

Međutim, izbori su prošli, a ova mjera se ukida. Iz Grada za Večernji poručuju kako je “to ionako bilo samo usmeno naređenje”.

Grad i ZET također dodaju kako je ovaj pristup “pobudio svijest kako se prijevozna usluga treba platiti”. Iz Zeta navode da su oni, kao i Grad, socijalno osjetljivi prema korisnicima prijevozne usluge pa je zato 1. ožujka prošle godine uveden oprost kazni. Ipak, dodaju, uvažili su “mišljenja korisnika koji savjesno plaćaju uslugu prijevoza”, imaju “odgovornu upravljačku politiku”, pa se “dosadašnja pogodnost” više ne primjenjuje.

Zagrebparking navodi kako oni nisu ni nadležni za izdavanje kazni za nepropisno parkirana vozila, već to rade prometni i komunalni redari, a oni vozači koji parkiranje ne plate ionako ne dobivaju kazne, već plate dnevnu parkirnu kartu, piše Večernji.

“Građani se o postupku žalbe za premještanje nepropisno parkiranih vozila mogu obratiti Gradskom uredu za prostorno uređenje, Sektoru prometnoga i komunalnog redarstva koji vode predmetnu evidenciju. Ako Ured odluči odustati od izdanog naloga, o istome će informirati i podružnicu Zagrebparking, koja će postupiti prema važećim zakonskim i podzakonskim aktima kojima je uređen promet u mirovanju na području grada Zagreba”,  kaže Maja Toš iz Zagrebparkinga.

Unatoč činjenici da je Bandić lani uporno tvrdio kako nije riječ o predizbornom potezu iz ZET – a i Zagrebparkinga ga demntiraju ističući da je nenaplaćivanje kazni tvrtkama donijelo nekoliko dodatnih milijuna kuna minusa u blagajnama.


Komentari