IZBORI U SDP-u: Bernardić se pokazao kao veliko iznenađenje

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Za čelno mjesto u SDP-u kandidiralo se sedam osoba.

Održani su još jedni izbori u SDP-u, drugi u godinu dana. Za čelnu dužnost u stranci kandidiralo se sedam članova i članica SDP-a: Tonino Picula, Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Davor Bernardić, Vesna Škulić, Gordana Sobol i Karolina Leaković.

Davor Bernardić osvojio je 46 posto glasova, a Ranko Ostojić 22,79 posto glasova, nakon prebrojanih 91 posto glasova birača. Orsat Miljenić osvojio je 17 posto glasova. Bernardić se pokazao kao veliko iznenađenje i najizgledniji budući predsjednik SDP-a.

Od ove pozicije dijeli ga samo drugi krug izbora koji će se održati 26. studenog te prekaljeni političar Ranko Ostojić s kojim će se mladi SDP-ovac u drugom krugu boriti za čelno mjesto predsjednika stranke. No, prema trenutnim rezultatima Ostojićeva podrška znatno je niža od one Bernardićeve kojeg je otvoreno podržao i Tonino Picula, nakon objave neslužbenih rezultata prvog kruga izbora.

Prema svemu sudeći, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba ipak neće biti Davor Bernardić, a ukoliko se opet pokaže nadmoćnijim od Ostojića, čeka se njegova odluka o ključnoj osobi za metropolu.


Komentari