Izbori prošli, ona ostala! Kako je zamjenica bivšeg gradonačelnika ipak smijenjena u tijelu koje nadzire rad zagrebačkog sveučilišta

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica bivšeg gradonačelnika, koja je predstavlja Grad Zagreb u tijelu koje nadzire rad zagrebačkog sveučilišta, sveučilišnih tijela i odbora pa i samog rektora, smijenjena je.

Ostala na funkciji unatoč promjene vlasti

Nakon Bandićeve smrti i lokalnih izbora na kojima je pobijedio Tomislav Tomašević, ona nije otišla, već je nastavila svoj mandat koji je i trebao trajati još ovu godinu. Štoviše, kako Srednja.hr doznaje, sudjelovala je u radu Savjeta, iako više de facto ni na koji način u realnosti ne predstavlja gradsku vlast.

Pavičić Vukičević se oglušila na novinarske upite, a tek nakon upita Gradu izjasnili su se kako je u petak, 14. siječnja Tomašević razriješio Jelenu Pavičić Vukičević, te istom odlukom imenovao svoju zamjenicu Danijelu Dolenec. Sve su to učinili sukladno, kažu, Statutu zagrebačkog sveučilišta te obavijestili Senat i Savjet o razrješenju jedne predstavnice i imenovanju druge.


Komentari