Izbor 50 obiteljskih aktivnosti kojima se možete zabaviti u izolaciji

FOTO: Pixabay

U suradnji Gradskog ureda za zdravstvo i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba osmišljena je i objavljena Knjižica aktivnosti za cijelu obitelj koja se sastoji od 50 aktivnosti. 

“Ove aktivnosti, od „običnih igara“ razlikuju po tome što su usmjerene na razvoj socio-emocionalnih kompetencija, komunikacijskih vještina, jačanje psihološke otpornosti, poticanje zajedništva, kohezije i boljeg upoznavanja samih sebe, ali i članova obitelji”, tvrde iz grada.

Neke od njih tako su, Ja u balonu, Kutija komplimenata, Teleporter…

Od 50 igara, neke se odnose i na dekoraciju doma pa tako knjižica predlaže da, na šarene, tanko izrezane papiriće svatko upisuje što voli u vezi svoje obitelji. Papirići se potom lijepe i slažu u lanac koji će se izložiti u stanu/kući.

Tu su dakako i igre koje neki nisu igrali od djetinjstva kakva je zasigurno, slijepi miš. Igra se igra tako da jedan član obitelji s povezom na očima mora uloviti i prepoznati drugog člana obitelji po dodiru. Mora mu reći po čemu ga je prepoznao, i tada on postaje slijepi miš.

Dakako, druge igre nešto su modificirane pa iz grada tvrde da umjesto “pokvarenog telefona” odigrate partiju “Pokvareni… izraz lica”.

“Igra se igra slično pokvarenom telefonu, no ne prosljeđuje se poruka, nego izraz lica u
krug. Usporedite prvi i zadnji”, navode.

Veliki fokus dao se igrama pomoću kojih se iskazuju emocije. Jedna od njih je, recimo, igra emocionalnih zanimanja.

“Pantomimom se prikazuje neko zanimanje i uparena emocija po odabiru osobe koja
izvodi pantomimu (npr. tužni poštar, sretna prodavačica). Ostali moraju pogoditi i
zanimanje i emociju”, stoji u knjižici.

Knjižica, tvrde iz grada uključuje puno zabavnih elemenata kako bi vrijeme brže prošlo, a i kako bismo oplemenili naše živote smijehom, optimizmom te i na taj način gradili imunitet – tjelesni i emocionalni.

“Posebna posveta ide obiteljima u Cvjetnom naselju kojima šaljemo svu snagu i ovaj mali doprinos njihovom svakodnevnom životu”, kazali su.

Knjižicu je moguće preuzeti ovdje!


Komentari