Izbjegavajte ovu poznatu zagrebačku ulicu: ‘Gužve su katastrofalne, a kolone kilometarske!’

Foto: Zagreb.info

Ljetni dani motiviraju brojne Zagrepčane da hlad potraže u nekim od brojnih mjesta na jadranskoj obali.

To znači da je u gradu manje ljudi, ali ne i manje gužvi. Za to su “krivi” brojni radovi koji se svakoga ljeta odvijaju u gradu. Naravno, gradske službe koriste priliku kada je promet rjeđi kako bi obnovili neke od derutnih zagrebačkih prometnica.

Tako je ove godine na red došla i najdulja gradska ulica Ilica u kojoj je u toku rekonstrukcija tramvajske pruge. To znači brojna čekanja na putu prema zapadnom dijelu grada.

“Gužve su katastrofalne, jedva da se pomičemo s mjesta. Kolona je kilometarska i kreće već od Trga Austrijske republike pa sve do Črnomerca”, govori nam naša čitateljica koja se tim putem svakoga dana vraća doma s posla.

Ona, kao i ostali Zagrepčani, će se morat još malo strpiti jer radovi će trajati sve do sredine kolovoza.

“Zbog sanacije sjevernog tramvajskog kolosijeka u Ilici, od kućnog broja 228 do ulice Sveti Duh, i od Vukasovićeve ulice do Ulice Ivana Cankara, prometuje se prema privremenoj regulaciji do 17. kolovoza u 20 sati.

Od 15 do 18 sati zauzima se sjeverni kolosijek, a u preostalom vremenu zauzimaju se sjeverni kolosijek i prometni trak uz sjeverni kolosijek pa se u smjeru zapada prometuje po preostalom slobodnom dijelu”, priopćili su iz Grada.

Ilica nije jedina ulica u Zagrebu koja je trenutno pod rekonstrukcijom. Radi se i na Selskoj cesti, Zagorskoj ulici, Aveniji Dubrovnik, Ljubljanskoj aveniji i brojim drugima. Kako biste mogli zaobići sve te ulice donosimo vam popis radova na svim cestama u Zagrebu koji možete pronaći ovdje.

Zagrepčani, pripremite se na gužve: Kreću radovi na križanju u samom središtu grada, evo kako ga zaobići


Komentari