IZBEZUMLJENI AZILANTI ZAPREPAŠTENI HRVATSKOM: ‘Kakva je ovo država? Policija nam govori: ‘MI SMO ZAKON!’

Prava drama odvija se ispred zagrebačkog Hotela Porin gdje se doslovno na cesti, nalaze azilanti koji su hotel morali napustiti zbog  izbjeglica iz Sirije.

”Ovo nisu izbjeglice iz Sirije to je najlakše reći jer se cijela drama odvija upravo oko njih iz Sirije, ali evo u hotelu ima tek nekolicina njih s ovog područja, većina je iz Alžira i Maroka”, kazao nam je Ray iz Jamaice koji se u Zagrebu nalazi već tri godine i kako kaže, zaista se u potpunosti uklopio u društvo.

”Ne želim u Kutinu gdje su preusmjerili sve azilante koji su se još do jučer nalazili u Hotelu Porin. Ovo je moj novi dom, ne znam što da tamo radim, na kraju krajeva nemam ni novaca za kartu”, nastavlja Ray svoju priču i priznaje, ogorčen je činjenicom što hrvatski zakon propisuju jedno, a u praksi su – nešto sasvim drugo.

20150917_110757


”Jučer oko tri sata popodne rekli su nam da moramo napustiti hotel ili će nas privesti, odvesti u zatvor na tri mjeseca. Jel to stvarno moguće? Što sam napravio? Ovo nije država, ovo je kao Sjeverna Koreja. Policija nam je između ostalog kazala kako Vlada RH može raditi što želi i da ih bolje poslušamo te da su oni zakon”, nastavlja očajni Ray i kako kaže, upozorenje i obavijest kako trebaju napustiti hotel zbog vala novih izbjeglica, trebali su dobiti ranije.

”Ovo nema nigdje, ne znam zašto se ovako ponaša prema azilantima. Imam osjećaj kako se cijelo ovo vrijeme radi na tome da mi svi zapravo napustimo Hrvatsku, to je strašno i jako tužno, ne znam što bih rekao”, kazao je i dodao kako azilanti koji se u Zagrebu nalaze već godinama, ovdje imaju i djevojke i zaručnice te kako su u potpunosti zavoljeli svoju novu domovinu.

Ja volim Zagreb, volim Hrvatsku, zašto nam se ovo događa?”, pita se Ray, međutim nije jedini. Slična pitanja ima i Artem iz Ukrajine.

”Ovo je nepravedno, mislio sam kako je u Ukrajini rasulo, ali ovdje kako se ponaša prema azilantima – to je tek užas. Izbacili su nas van doslovno preko noći i što sada? Ovdje sam počeo graditi život i nemam mogućnosti za raditi ga negdje drugdje”, očajan je ovaj 21-godišnji Ukrajinac.

>>> Dolazi sve veći broj INTERVENTNIH POLICAJACA, izbjeglice povikuju: ‘SLOBODA’ i bacaju namještaj (FOTO&VIDEO)

Komentari

loading...