Izabran privremeni v.d. ravnatelja Vinogradske, riječ je o uglednom liječniku koji nema namjeru ostati na toj poziciji

Bolnica u Vinogradskoj ((Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Kriza u KBC-u Sestara Milosrdnica na samom je vrhuncu. Manjak radiologa u Vinogradskoj bolnici otkrio je brojne probleme u tom KBC-u. Nakon ostavke Marija Zovaka, u srijedu se održava sjednica Upravnog vijeća za imenovanje v.d. ravnatelja Vinogradske bolnice do natječaja i izbora novog ravnatelja/ice. Danas se sastaje i Povjerenstvo za unutarnji bolnički nadzor te Radničko vijeće.

Za vršitelja dužnosti ravnatelja na Upravnom vijeću izabran je dr. Zoran Vatavuk, sadašnji predstojnik Klinike za očne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice, piše Jutarnji.

Neslužbeno se doznaje i da će Povjerenstvo za unutarnji nadzor sutra ili prekosutra, ovisno o tome hoće li članovi Povjerenstva tražiti još neka očitovanja, podnijeti nalaz unutarnje kontrole Zavoda za radiologiju Vatavuku.

Ovisno o tom nalazu, v.d. Vatavuk trebao bi odlučiti o Dijani Zadravec.Vatavuk će na tom mjestu biti dok se ne izabere novi ravnatelj, najviše oko dva mjeseca, a kako doznaje Jutarnji, nema se namjeru prijaviti na natječaj za ravnatelja.

Beroš je zadovoljan

Vili Beroš, ministar zdravstva, reagirao je na ovu novu odluku pa napisao na svom Twitteru kako je novoizabrani vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk idealan izbor za tu poziciju u ključnom trenutku za tu ustanovu.

“Drago mi je da će odgovornu poziciju novog v. d. ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice obnašati prof. dr. Zoran Vatavuk, kojeg poznajem cijeli radni vijek. Čovjek takvih sposobnosti i kapaciteta idealan je izbor u ovom ključnom trenutku za KBC Sestre Milosrdnice”, stoji u objavi na Beroševom Twitter profilu.

Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice imenovalo je Vatavuka, inače predstojnika Klinike za očne bolesti, za v. d. ravnatelja nakon ostavke dosadašnjeg v. d. ravnatelja Marija Zovka.

Predsjednik Upravnog vijeća bolnice Tomislav Dulibić izjavio je novinarima kako je zadatak novog v. d. ravnatelja da smiri situaciju u bolnici koje je u fokusu javnosti u posljednje vrijeme zbog odljeva radiologa te sukoba dijela zaposlenih sa predstojnicom Zavoda za radiologiju Dijanom Zadravec.


Komentari